Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Schoonheid en misère

Arend Hendriks was zowel graficus, schilder, tekenaar, etser, graveur, lithograaf als schrijver. Deze zomer exposeren zijn schoondochter en kleindochter met grafische werken van deze veelzijdige kunstenaar.

Precies en realistisch
Arend Hendriks werkte in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Wassenaar en Voorburg. Zijn onderwerpen waren divers. Hij schilderde stillevens, bos- en polderlandschappen, stadsgezichten, interieurs, figuurvoorstellingen, figuurstudies en portretten. Hendriks werkte zeer precies om niet te zeggen realistisch.

Arend Hendriks (1901 - 1951)
Ook al volgde hij de LO- en MO-opleiding Tekenen, als kunstenaar was Arend Hendriks vooral autodidact. Vanaf 1933 was Hendriks docent grafiek aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was lid van Arti et Amicitiae (Amsterdam), van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische kunsten “De Grafische” en van Pulchri Studio in Den Haag.
Ets uit 1927 van de Fratellini broers, wereldberoemde clowns uit de jaren '20  Ets uit 1927 van de Fratellini broers, wereldberoemde clowns uit de jaren '20
Bibliotheek Den Haag