Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Schrijf een levensverhaal! En doe mee aan de wedstrijd 'Haagse 10 met een griffel 2018'.

Kent u iemand met een markant levensverhaal? Iemand die nu in de laatste fase van zijn of haar leven is, met wie u in gesprek kunt gaan? Dan nodigt Platform Dood gewoon in Den Haag u uit dit verhaal op te schrijven en mee te doen aan de wedstrijd Haagse 10 met een griffel 2018. Lever uw verhaal in vóór maandag 5 november.

Welke verhaal wil iemand nalaten? Hoe kijkt iemand terug op zijn of haar leven; op gebeurtenissen die daarin bepalend zijn geweest. Hoe kijkt hij of zij naar de dood? Platform Dood gewoon in Den Haag wil graag dat u die levensverhalen – van uw naasten, vrienden of bekenden - opschrijft. Verhalen waarin ‘biograaf’ en hoofdpersoon óók met elkaar reflecteren op de dood en de eigen sterfelijkheid. Dat is de insteek van deze verhalenwedstrijd.

Wedstrijd en winnaar
Als u meedoet aan de wedstrijd ontvangen wij het verhaal graag vóór maandag 5 november. Een deskundige jury beoordeelt de teksten en komt tot drie winnende verhalen. Deze worden op donderdag 29 november gepresenteerd op onze Platformbijeenkomst, waar wij ook de prijs uitreiken: de Haagse 10 met een griffel award 2018 en een geldbedrag.

Over Dood gewoon in Den Haag
Platform Dood gewoon in Den Haag is een netwerk van organisaties die zich bewegen in de ‘keten van de dood’. Het Platform vindt het belangrijk dat Hagenaars bewuste keuzes maken met betrekking tot de laatste fase van hun leven. Samen met organisaties op het gebied van zorg en sterven in Den Haag, wil het Platform de bewustwording rond dit thema onder Hagenaars vergroten. En zo het taboe rond sterven en dood doorbreken.

 


Bibliotheek Den Haag