Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Schuilen in Den Haag

Donderdag 16 november organiseert het Haags Gemeentearchief een lezing door Kees van Leeuwen en Colette Cramer, coauteurs van de publicatie “Schuilen in Den Haag”, van 17.30 uur tot 18.30 uur in de Centrale Bibliotheek.

Heb u zich ooit afgevraagd waar die grote betonnen blokken op het Plein en andere vreemde objecten in het hart van Den Haag nou eigenlijk voor dienen? Achter deze objecten zit een wereld van ondergrondse ruimtes, atoombunkers gebouwd om de regering en de bevolking tijdens de Koude Oorlog te beschermen tegen de gevolgen van een atoomaanval. Door onbekendheid verdwijnen deze objecten langzaam uit de stad.

Kees van Leeuwen, MFA, is kunstenaar. Hij doet onderzoek naar de bouw en de vorm van atoombunkers en de daarmee samenhangende geschiedenis van de Koude Oorlog en zal in deze lezing een uitgebreide toelichting geven op dit fenomeen.


Colette Cramer werkt als architectuurhistorica. Zij houdt zich onder meer bezig met de omgang met erfgoed en de betekenis ervan in de veranderende samenleving.


Praktische informatie
Lezing: donderdag 16 november van 17.30 tot 18.30 uur
plaats: Bibliotheek Den Haag, Spui 68, vierde verdieping
kosten: gratis, aanmelden verplicht via cursus.hga@denhaag.nl

Groot betonnen blok op het Plein Groot betonnen blok op het Plein
Bibliotheek Den Haag