Stichting Haags Industrieel erfgoed (SHIE)

De SHIE is opgericht in 1993 en ruim 20 jaar actief op het gebied van inventarisatie, behoud en herstel van het industrieel erfgoed in de Haagse regio.

Dit gebeurt zowel door het laten restaureren van bijzondere objecten, zoals muurreclames en zich in te zetten voor behoud van bedreigd erfgoed en door het uitdragen van kennis over industrieel erfgoed. Op deze manier wil de SHIE de bewustwording voor het industrieel erfgoed stimuleren en de band tussen het economische verleden en het heden versterken.

SHIE is een ochtend in de week aanwezig in de Centrale Bibliotheek

Hier wordt gewerkt aan de website Haagsebedrijventoen.nl, maar er is ook gelegenheid om langs te komen voor vragen over het Haagse industrieel erfgoed.

Ook kunt u met historische voorwerpen langs komen die met het industriële verleden van Den Haag te maken hebben waarover u informatie wenst.

Natuurlijk zou het mooi zijn als u met interessante foto’s of ander beeldmateriaal langs komt dat wij voor de website kunnen scannen. We kijken uit naar uw komst!

Waar en wanneer

Centrale Bibliotheek, Historisch Informatiepunt (HIP), 4e verdieping