Suriname: een nieuwe geschiedenis UITVERKOCHT

Cabaretier, acteur en presentator Jörgen Raymann gaat in gesprek met schrijfsters Cynthia McLeod en Tessa Leuwsha over de geschiedschrijving van Suriname die lange tijd een Nederlandse aangelegenheid was.

Cynthia McLeod bracht daar als een van de eersten via haar romans verandering in. In onder meer Hoe duur was de Suiker en De Vrije Negerin Elisabeth beschreef ze de geschiedenis van haar land vanuit een Surinaams perspectief.

Ook schrijfster Tessa Leuwsha draagt bij aan het opnieuw beschrijven van de geschiedenis, aan de hand van het levensverhaal van haar grootmoeder Fansi. Leuwsha werd geboren in Amsterdam uit een Surinaams-creoolse vader en een Nederlandse moeder en verhuisde naar Suriname. In de roman Fansi's Stilte beschrijft ze onder andere hoe de slavernij, die relatief kort voor de geboorte van Fansi was afgeschaft, doorspeelde in het leven van haar grootmoeder en zelfs in dat van haar kinderen.

Cynthia McLeod, Tessa Leuwsha en Jörgen Raymann gaan donderdag 14 maart bij B-Unlimited in gesprek in het programma Suriname: een nieuwe geschiedenis.

Waar en wanneer
Donderdag 14 maart, van 20:30 – 22:00 uur
Studio B - 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag

UITVERKOCHT