Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Talen

Bibliotheek Den Haag  is internationaal georiënteerd en heeft romans, informatieve boeken en dag- en weekbladen in allerlei talen. Van Engels, Duits en Frans tot Arabisch en Chinees .

De collectie
De bibliotheek heeft onder meer een grote collectie Engelstalige romans en informatieve boeken. Soms vullen deze de Nederlandse collectie aan als het gaat om speciale onderwerpen waarover in het Nederlands maar beperkt boeken verschijnen. Maar ook in andere talen heeft de bibliotheek bijvoorbeeld romans en informatieve boeken in huis. In het schema ziet u wat we hebben in de verschillende talen.

Taal Wat vindt u bij de bibliotheek in deze taal?
Arabisch Kinderboeken, romans, dichtbundels, informatieve boeken, kranten, tijdschriften en muziek-cd’s uit de Arabische wereld.
Chinees Kinderboeken, romans, informatieve boeken, dagbladen.
Duits Kinderboeken, romans, collectie gedichten en toneelwerken, biografieën over Duitse kunstenaars, informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen binnen de Duitse cultuur, politiek en land- en streekinformatie.
Engels Kinderboeken, Romancollectie met werk van bekende Engelse en Amerikaanse schrijvers en naar het Engels vertaalde romans van bekende Nederlandse auteurs. Informatieve boeken over onderwerpen als landen, reizen en computers, geschiedenis, politiek, letterkunde, kunst en muziek. Uitgebreide collectie gedichten en toneelwerken en biografieën over kunstenaars.
Farsi (Perzisch) Kinderboeken, romans, dichtbundels en tijdschriften. Een aantal informatieve boeken over taal en cultuur en politieke, religieuze en maatschappelijke onderwerpen.
Frans Romancollectie met werken van bekende Franse schrijvers en vertalingen van internationale bestsellers en Nederlandse auteurs. Kinderboeken. Gedichten en toneelwerken, biografieën over Franse auteurs.
Italiaans Romans.
Pools Romans.
Russisch Romans.
Spaans Romans.
Turks Kindetrboeken en romans, dichtbundels, kranten, tijdschriften en muziek-cd’s met Turkse muziek. Een aantal informatieve boeken over taal en cultuur, politieke, religieuze en maatschappelijke onderwerpen.
Urdu Tijdschrift

Waar vindt u de boeken in een andere taal?
Niet alle vestigingen van de bibliotheek hebben alle talen in huis. In de catalogus van de bibliotheek ziet u in welke taal een boek is geschreven. De romans staan per taal bij elkaar, gerangschikt op achternaam van de auteur. De informatieve boeken staan gesorteerd op onderwerp. De dag- en weekbladen vindt u bij de leestafels. Kranten uit andere landen zijn bij de bibliotheek ook online in te zien via PressReader.

Bibliotheek Den Haag