Talkshow Spuigasten over vreugdevuren en Provinciale Statenverkiezingen

Op dinsdag 19 februari is de eerste editie van de Haagse politieke talkshow Spuigasten in de centrale bibliotheek aan het Spui. Talkshow Spuigasten (voorheen De Slag om het IJspaleis) is een samenwerking tussen stichting Debatmeester en AD Haagsche Courant. De presentatie is in handen van de journalisten Julia Broos en Ivar Lingen.

Burgemeester Krikke heeft de veelbesproken documentatie rondom de vreugdevuren vrijgegeven. De Haagse fractievoorzitters Daniëlle Koster (CDA) en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) zijn te gast. Wat zijn hun bevindingen? Politiek commentator Frits Wester (RTL Nieuws) bekijkt de ontstane situatie vanuit landelijk oogpunt.

Over een maand, op 20 maart, zijn er Provinciale Statenverkiezingen. Maar wat merkt de inwoner van Den Haag nog van de invloed van de provincie? Waarom moeten we naar de stembus? De Haagse kandidaat-Statenleden Willem Minderhoud (PvdA) en Michel Rogier (CDA) leggen het uit.

Politici hebben meer talenten dan alleen vergaderen. Alleen blijven hun talenten vaak onzichtbaar voor het publiek. Zo treedt voorlichter Elias van Hees (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) niet alleen op als woordvoerder van de grootste partij in Den Haag, maar ook als zanger. Verder zijn columnist Marcel Verreck en de huisband Food Fridge Money Box weer van de partij. Tijdens de talkshow worden gratis hapjes en drankjes aangeboden. Aansluitend is er een borrel.