Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Tariefwijzigingen 2019

Als gevolg van de wettelijke verhoging van het BTW-tarief m.i.v. 1 januari 2019 zullen sommige lidmaatschapstarieven van Bibliotheek Den Haag in 2019 omhoog gaan. Daarnaast stijgt ook het boetebedrag voor het te laat inleveren van verschillende geleende materialen met €0,05 per dag. Wij willen u hierover graag informeren zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De wijzigingen m.i.v. 2019 hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

Bibliotheek Den Haag streeft ernaar om de tarieven zo laag mogelijk te houden zodat de bibliotheek voor iedereen toegankelijk is. Tegelijkertijd willen we onze klanten zo goed mogelijk bedienen. Om de service te kunnen blijven leveren die u van ons gewend bent, ontkomen wij er helaas niet aan om periodiek onze tarieven aan te passen. Uiteraard doen wij dit zo min mogelijk. Zo hebben wij de lidmaatschapsprijzen in de afgelopen twee jaar gelijk kunnen houden en het dagelijkse boetebedrag is al sinds 2013 onveranderd.

Lidmaatschapstarieven

De hoogte van de prijsstijging is afhankelijk van het abonnement dat u heeft. In onderstaand overzicht ziet u of er iets voor u verandert en zo ja, om welk bedrag het precies gaat. De wijziging gaat in 2019 in, vanaf de datum dat uw lidmaatschap verloopt.


Boetebedrag

Het te betalen bedrag bij het te laat terugbrengen van verschillende geleende materialen stijgt per 1 januari 2019 met €0,05 per dag. Ook het maximale boetebedrag stijgt voor deze materialen. In onderstaand overzicht ziet u wat er precies gaat veranderen.


Voorkom een boete, wij geven u graag een seintje!

Om de kans op een boete zo klein mogelijk te maken, kunt u een digitale inleverattendering ontvangen. U krijgt dan twee dagen voor de leentermijn van uw materialen verstrijkt een mailtje van ons ter herinnering. Nog net genoeg tijd om uw materialen in te leveren, of te verlengen, en zo een boete te voorkomen!

Om gebruik van te maken van deze service kunt u uw e-mailadres doorgeven in de bibliotheek of via Mijn Bibliotheek op onze website. Wanneer het juiste e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u automatisch een inleverattendering.

Let op: dit is een extra service. Het niet ontvangen of lezen van de inleverattendering ontslaat een lener niet van de verplichting het materiaal op tijd te verlengen of in te leveren.

Lidmaatschap wijzigen

Overstappen naar een ander lidmaatschap kunt u regelen bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. U betaalt dan bij, of krijgt geld teruggestort op uw bankrekening.

Vragen

Heeft u een vraag over dit bericht? Stel deze gerust, via klantenservice@bibliotheekdenhaag.nl of vraag het aan een medewerker in de bibliotheek.


Bibliotheek Den Haag