Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Thrillers & detectives

Geen enkele andere romansoort is zo populair als de thriller en detective. Bibliotheek Den Haag heeft dan ook een uitgebreide en actuele collectie Nederlandse en Engelse boeken in huis, vooral in de Centrale Bibliotheek, maar ook in veel wijkbibliotheken. Veel thrillers en detectives zijn bovendien verkrijgbaar op cd of dvd, als luisterboek of speelfilm.

 Detectives
In een detectiveverhaal gaat de hoofdpersoon op zoek naar de dader van een gepleegde misdaad. De spanning zit in het ontrafelen van de identiteit van de dader. Denk aan de verhalen over Grijpstra en De Gier of die van De Cock. Bij de bibliotheek zijn alle veelgelezen detectiveauteurs te vinden, zoals Rene Appel, Jef Geeraerts, Tess Gerritsen, Simone van der Vlugt, Agatha Christie, Henning Mankell, Ruth Rendell, Nicci French en Karin Slaughter.

 Thrillers
Schrijvers van thrillers bouwen een bijzondere spanning op in hun verhaal. Vaak gebruiken zij ook elementen uit andere genres, zoals avonturen-, detective-, misdaad- of spionageromans. Sommige thrillers zijn een mix van waargebeurde en verzonnen gebeurtenissen. Bekende auteurs zijn bijvoorbeeld Tomas Ross, Charles de Tex, David Baldacci, Dan Brown, Tom Clancy, John Grisham, Stephen King, Robert Ludlum, en Wilbur Smith.

 Maand van het spannende boek
In juni vinden landelijk  de Spannende Boeken Weken plaats. Bibliotheken promoten hun collecties spannende boeken en boekhandelaren geven hun klanten een boekje cadeau.
Ook wordt ieder jaar de literaire prijs De Gouden Strop uitgereikt.
Meer informatie
Wilt u meer weten over thrillers, detectives of de schrijvers in dit genre? Kijk dan eens op de volgende websites:


Hebban Crimezone

VN Detectieve en Thrillergids

Engelstalig

                   


Bibliotheek Den Haag