UITVERKOCHT! Romeinen aan de kust

Den Haag staat bekend als vindplaats van belangrijke Romeinse vondsten. Archeoloog Ab Waasdorp vertelt u hier uitgebreid over.

Aan het begin van onze jaartelling behoorde het gebied waar wij nu wonen tot het Romeinse Rijk. Omdat de grenzen hier ongeveer op loopafstand lagen gebeurde er veel. De soldaten die de grenzen bewaakten moesten eten krijgen en onderdak hebben. Er ontstond een boeiende economie en bij het huidige Voorburg was een stad met honderden inwoners.

Al die activiteit heeft sporen in de bodem achtergelaten: een klein fort bij Ockenburgh, mijlpalen in het Wateringse Veld , een schatvondst van zilveren munten in het tracé van de Rotterdamse Baan.

De Lezing
De lezing zal een aantal van de belangrijkste vondsten die de afgelopen dertig jaar in onze gemeente en de directe omgeving zijn gedaan voor het voetlicht brengen. U zult verbaasd staan!

Ab Waasdorp
Ab Waasdorp studeerde archeologie en oude geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en was docent aan de rijkuniversiteit Leiden. Al decennia lang is hij archeoloog en senior-onderzoeker bij de gemeente Den Haag.

Donderdag 21 maart, aanvang 19.30 uur.

Wilt u komen? Reserveer HIER uw gratis kaarten.

Romeins fort Ockenburgh Romeins fort Ockenburgh