Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Uittreksels

Uittreksels: een uitkomst voor scholieren! Deze samenvattingen van literaire romans vindt u in uittrekselboeken. In de bibliotheek hebt u bovendien toegang tot een digitale databank met honderden uittreksels: de Uittrekselbank.

Uittrekselboeken
Bibliotheek Den Haag heeft een flink aantal boeken met uittreksels. Daarin staan alleen samenvattingen van literaire romans, niet van informatieve boeken.

Uittrekselbank en Literom
In de I(nternet)-bibliotheek is een databank opgenomen met honderden uittreksels van romans van Nederlandse en buitenlandse schrijvers, dat is de Uittrekselbank. Ook informatie over het leven en werk van de auteurs is opgenomen. Voor uittreksels van jeugdboeken is er de Uittrekselbank Jeugd, met boekbesprekingen en schrijversinformatie. In Literom vindt u recensies van boeken en artikelen over auteurs.

Waar?
De Uittrekselbank en de Uittrekselbank Jeugd zijn alleen op bepaalde computers in de bibliotheek te raadplegen. Informeer ernaar aan de balie.
De uitleenboeken vindt u in alle Haagse bibliotheken. De meeste uittrekselboeken zijn niet te leen. U kunt ze in de bibliotheek inzien.


Bibliotheek Den Haag