Vacature vrijwilliger Taal en Ontmoeting bibliotheek Schilderswijk

Wil jij bijdragen aan een Den Haag waar iedereen mee kan doen? Weet jij mensen te motiveren en te begeleiden bij hun integratieontwikkeling in de Haagse samenleving? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de bibliotheek Den Haag voor het programma Taal en Ontmoeting!

Het Programma
Taal en Ontmoeting is een programma voor Hagenaars met een migratieachtergrond die een eerste stap hebben gezet in hun taalontwikkeling en graag verder willen, maar dit nog niet zelfstandig kunnen. Jij als vrijwilliger weet mensen te stimuleren tot het nemen van een volgende stap in hun taalontwikkeling en participatieproces. Tijdens de ontmoetingen zal jij in een informele setting een groep van 8 tot 10 deelnemers begeleiden bij het verbeteren van hun spraakvaardigheden door op een laagdrempelige wijze onderwerpen die aansluiten bij hun leefwereld bespreekbaar te maken en ze aan te moedigen in hun ontwikkeling. De ontwikkeling van de deelnemers staat centraal, waarbij je de deelnemers ondersteunt om hun positie in de samenleving te versterken.

Wie zoeken wij?
Omdat je met verschillende mensen van verschillende achtergronden en leeftijden werkt in een groep is het belangrijk dat je een sterk empathisch vermogen en geduld meeneemt. Je hebt daarnaast een sterke band met de stad, een goede beheersing van de Nederlandse taal en hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent goed in staat om snel een band op te bouwen met de gehele groep, maar weet ook de deelnemers individueel bij te staan en te versterken in hun zelfvertrouwen. Daarnaast ben je bereid om:

- Deelnemers te begeleiden en te motiveren bij hun ontwikkeling;
- Minimaal 3 maanden 1x in de week voor 1,5 uur beschikbaar te zijn op een vaste dag;
- Een taalvrijwilligers- en cultuursensitiviteittraining te volgen.

Vergoeding
Je ontvangt een vergoeding van €5 per bijeenkomst. Verder ben je gedurende jouw periode als vrijwilliger van Taal en Ontmoeting gratis lid van de Bibliotheek Den Haag en krijg je een bibliotheekpas.

Contact
Ben jij enthousiast geworden en wil je als vrijwilliger dit avontuur aangaan? Stuur dan uiterlijk 4 januari je CV naar: veronica.vandergiessen@denhaag.nl
Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben stuur dan een mailtje naar hetzelfde e-mailadres gericht aan:
Veronica van der Giessen, coördinator Taal en Ontmoeting
Telefoon: 06 500 30 164.