Vacature vrijwilliger Taal in de Buurt

Wat is Taal in de Buurt?
De gemeente investeert in taal omdat dit een voorwaarde is om te kunnen participeren, de weg te vinden in de Haagse samenleving en zelfredzaam te zijn. U kunt daar als vrijwilliger bij helpen. Taal in de Buurt is bedoeld voor Hagenaars boven de 18 jaar voor wie Nederlands niet de moedertaal is en de taal nog niet machtig zijn. De deelnemers willen een eerste stap zetten om (beter) Nederlands te leren spreken. Verschillende organisaties bieden conversatielessen aan, deze lessen zijn informeel qua setting en worden gegeven door vrijwilligers.

Functieomschrijving
Tijdens de conversatielessen leer je groepjes van 8 tot 10 deelnemers om de mondelinge vaardigheden te verbeteren. Je hebt hiervoor de beschikking over materiaal dat gericht is op luisteren en spreken.

Aantal uren

Voor een organisatie in Transvaal zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Je bent wekelijks beschikbaar voor een les van twee uur op maandagochtend voor minimaal een jaar en je bent eenmalig drie dagdelen beschikbaar voor een opleiding tot taalvrijwilliger.

Benodigde vaardigheden
HBO werk- en denkniveau. Goede beheersing van de Nederlandse taal.
Je hebt affiniteit met de doelgroep van Taal in de Buurt. Je bent in staat goed te communiceren en te coachen en je hebt daarbij geduld en inlevingsvermogen.

Vergoeding
Je ontvangt een vergoeding van 5 euro per les en wordt door Taal aan Zee geschoold tot taalvrijwilliger.

Je bent gratis lid van de Bibliotheek Den Haag gedurende de periode dat je je inzet voor Taal in de Buurt.

Sybke Wempe, coördinator Taal in de Buurt

e-mail: taalindebuurt@denhaag.nl