Vacatures vrijwilliger Taal in de Buurt

Help mensen de Nederlandse taal te beheersen. Geef je op als taalvrijwilliger!

Wat is Taal in de Buurt?
Iedereen in Den Haag moet kunnen meedoen in de samenleving en de kans krijgen om zijn of haar talenten te benutten. Het is daarbij belangrijk om de Nederlandse taal te beheersen. Met Taal in de Buurt wil de gemeente Den Haag mensen helpen de eerste stap te zetten in het leren van de Nederlandse taal. Als vrijwilliger kan je hierbij helpen.

De conversatielessen worden georganiseerd  door verschillende organisaties, de coördinatie van Taal in de Buurt is ondergebracht bij de Bibliotheek Den Haag.
De lessen zijn informeel qua setting en worden gegeven door vrijwilligers.

Functieomschrijving
Tijdens de conversatielessen leer je groepjes van 8 tot 10 deelnemers om de mondelinge vaardigheden te verbeteren. Je hebt hiervoor de beschikking over materiaal dat gericht is op luisteren en spreken.

Vacatures
Op het ogenblik zijn er vacatures voor een groep op dinsdagavond in het Bezuidenhout en op maandagochtend in Transvaal.

Aantal uren
Je bent wekelijks beschikbaar voor een les van twee uur op een vast tijdstip voor minimaal een jaar en je bent eenmalig drie dagdelen beschikbaar voor een opleiding tot taalvrijwilliger.

Benodigde vaardigheden
HBO werk- en denkniveau. Goede beheersing van de Nederlandse taal.
Je hebt affiniteit met de doelgroep van Taal in de Buurt. Je bent in staat goed te communiceren en te coachen en je hebt daarbij geduld en inlevingsvermogen.

Vergoeding
Je ontvangt een vergoeding van 5 euro per les en wordt door Taal aan Zee geschoold tot taalvrijwilliger. Je bent gratis lid van de Bibliotheek Den Haag gedurende de periode dat je je inzet voor Taal in de Buurt.

Contact
Heb je belangstelling om je in te zetten als taalvrijwilliger stuur dan je cv naar: taalindebuurt@denhaag.nl

Voor meer informatie:
Sybke Wempe, coördinator Taal in de Buurt