Week van de Mediawijsheid

- De razendsnelle ontwikkelingen in de digitale wereld vragen om kennis. In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) is de bibliotheek de plek bij uitstek om deze te vergaren.

Met de opmars van de smartphone (en andere apparaten) is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws of met volgers delen wat u vandaag hebt meegemaakt? Het kan allemaal!

De razendsnelle ontwikkelingen in de digitale wereld vragen om kennis. In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) is de bibliotheek de plek bij uitstek om deze te vergaren. Jong en oud kunnen een week lang leren over alles wat met ‘mediawijsheid’ te maken heeft. Van privacy(instellingen) op apparaten, tot programmeren en leren omgaan met een tablet.

Over de Week van de Mediawijsheid
Tijdens deze landelijke week met dit jaar als motto ‘Heb jij het onder de duim?’ wordt aandacht besteed aan alles wat met (nieuwe) media te maken heeft.

Pop-up Elab: Coderdojo

Programmeren voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Games en robots door Science4kids 7+

Speciale workshop voor de week van de mediawijsheid! Je ouders mogen gratis mee. Samen leren, ontdekken, spelen en uitproberen.

Workshop: Vloggen met Tolgahan +14

workshop vloggen voor jongeren

Pop-up college: "Waarom online privacy er wèl toe doet"

pop-up college door Simone van der Hof en aansluitend gesprek over online privacy.

Ouderbijeenkomst Mediawijsheid

Informatie- en discussieavond voor ouders over het gebruik van nieuwe media door kinderen.

Kennismaking met WhatsApp

Wat is WhatsApp?

Programmeren met B.E.P.

Leer programmeren in bibliotheek Escamp

Workshop: Bouw een Romeins Fort met Minecraft (9+) (volgeboekt)

Workshop: Bouw een Romeins Fort met Minecraft

Workshop: Radio maken +14

Workshop radio maken voor jongeren.

Introductie tot Cybersecurity