Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Haagse wetswinkel

Heeft u een probleem met uw werkgever, verhuurder, de overheid of bovenbuurman? Of heeft u vragen over echtscheiding, letselschade of over uw rechten als consument? Voor al uw vragen over uw rechten kunt u terecht bij de Haagse Wetswinkel voor gratis advies en hulp.

Gratis juridisch advies
“Ik huur samen met mijn ex een flat. Nu gaat hij verhuizen. Mag ik er blijven wonen?” “De gemeente heeft mij gekort op mijn uitkering. Maar volgens mij klopt dat niet. Wat kan ik doen?”

“Ik word gepest op het werk. Ik moet daar weg, ik hou het niet meer vol. Verlies ik dan mijn recht op WW?”

Met deze en nog veel meer juridische problemen kunt u terecht bij de Haagse Wetswinkel. De vrijwilligers geven u advies over uw rechten en plichten en over welke stappen u het beste kunt nemen. Ook kunnen zij u ondersteunen bij het maken van brieven en bezwaarschriften.

Voor inwoners van Den Haag
Het gratis advies van de Haagse Wetswinkel is bedoeld voor mensen uit Den Haag en omstreken met een kleine beurs. De Haagse Wetswinkel helpt iedereen die minder verdient dan 36.400 met zijn tweeën of 25.800 alleen en in Den Haag of de omgeving woont.


U bent welkom aan de balie van de Haagse Wetswinkel op:

maandag van 16:30 - 18:30 uur
donderdag van 16:30 - 18:30 uur
zaterdag van 10:00 - 12:00 uur

Zonder afspraak
De Haagse Wetswinkel werkt zonder afspraken. U kunt dus gewoon langskomen op een van de spreekuren. Kom liever niet pas aan het einde van het spreekuur, want als het erg druk is kunnen wij u dan misschien niet meer helpen.

Wacht niet te lang
Kom zo snel mogelijk langs als u een probleem heeft. Soms kan een probleem namelijk groter worden als u er te lang mee wacht. De Haagse Wetswinkel wil u daarom zo snel en zo goed mogelijk helpen. Dus aarzel niet, kom gewoon even naar het spreekuur met uw vraag.

Deskundig
Het medewerkersteam van de Haagse Rechtswinkel bestaat uit universitaire rechtenstudenten in een gevorderde fase van hun opleiding, en enkele recent afgestudeerde juristen. Zij zetten zich allemaal op vrijwillige basis voor de Wetswinkel in.

De Haagse Wetswinkel geeft alleen juridisch advies tijdens het inloopspreekuur. Aan de telefoon geven wij geen advies.


Mail: info@haagsewetswinkel.nl

Ook in drie andere bibliotheken
De Haagse Wetswinkel houdt ook spreekuur in de bibliotheken Escamp, Schilderswijk en Segbroek.

Bibliotheek Den Haag