Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Muziekweb en Filmbieb

Filmbieb: de filmbibliotheek van Nederland

Op Filmbieb vind je een grote collectie films en series die je kunt lenen met je bibliotheekpas. Kijk voor meer informatie op filmbieb.nl.

 

Muziekweb: luisteren, maar ook lenen

Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden?

Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland - kunt u uw hart ophalen:

  • Muziek ontdekken en luisteren in de bibliotheek: 6 miljoen tracks. (Muziekweb in de Bibliotheek)
  • Muziek lenen: 500.000 cd’s, 300.000 lp’s, 30.000 muziekdvd’s. (Muziekweb voor thuis)


Luisteren in de bibliotheek: Muziekwebluister
U hebt toegang tot de complete collectie van Muziekweb - 6 miljoen tracks - via Muziekwebluister. Wij hebben daarvoor in de Centrale Bibliotheek (op de vierde verdieping) speciale computers beschikbaar. Of gebruik wifi van de bibliotheek en surf op uw eigen laptop naar www.muziekweb.nl/luister. De overzichtelijke indeling van muziekstijlen (pop, klassiek, jazz, wereld en landen) maakt een kennismaking met verschillende soorten muziek zo wel erg gemakkelijk! En er is veel achtergrondinformatie over albums en artiesten.

Hoe werkt het?
Vul op een computer die voor Muziekwebluister bestemd is (of op uw eigen laptop), de naam van een artiest, titel of songtekst in en klik op ‘zoek’. Luisteren: klik op de albumpagina op > om een nummer af te spelen, selecteer meerdere nummers of maak een afspeellijst.
Wilt u de volgende keer gemakkelijk uw ontdekkingen terugvinden? Log dan in met uw bibliotheekpasnummer en postcode en maak een eigen afspeellijst.

Lenen
Hebt u een muziekcd, -dvd of lp in gedachten die niet aanwezig is in onze eigen collectie? Dan is de kans groot dat u die uit de enorme collectie van Muziekweb kunt lenen: die bestaat uit meer dan 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s! U leent via onze website www.bibliotheekdenhaag.nl of via www.muziekweb.nl.

Hoe werkt het?
Via www.bibliotheekdenhaag.nl: vul de naam van een artiest, componist of titel in en klik op zoeken. Staat voor de gevonden titel het logo van Muziekweb, klik dan op de titel en op de button ‘aanvragen’ om de cd, dvd of lp via Muziekweb te lenen (kosten € 2,50 per titel).
Via www.muziekweb.nl: zoek de naam van een artiest, componist of titel en klik op ‘leen dit album’. Vul het pasnummer van uw bibliotheekpas in en volg de verdere instructie op het scherm.
De cd ligt binnen een paar dagen voor u klaar.

Bibliotheek Den Haag