Kijkwijzer voor films en games

Op films en games treft u logo’s aan. Die geven aan voor welke leeftijd ze geschikt zijn. Bibliotheek Den Haag is wettelijk verplicht om zich aan deze leeftijdsaanduiding te houden. Bij het uitlenen van films op dvd en blu-ray kijken de medewerkers naar de leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer die op de doos staat. Voor games geldt de PEGI-code op de doos.

Controle
Probeert iemand die jonger is dan de aangegeven leeftijdsaanduiding bij de zelfbediening een film te lenen? Dan geeft het systeem dit aan en wordt de uitlening geblokkeerd. Om een game te lenen, moeten leners naar de klantenservice. Ook daar controleren de medewerkers of iemand oud genoeg is om het materiaal te lenen. Zij kunnen bijvoorbeeld om een legitimatiebewijs vragen als iemand een game voor 16 jaar en ouder wil lenen. Kan die persoon het niet laten zien, dan krijgt hij/zij de game niet mee.

Voor films:

Voor games: