Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over lidmaatschappen, over lenen en andere zaken. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u geselecteerd. Klik in het onderstaande overzicht op uw vraag voor een antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag met behulp van dit formulier.

Lidmaatschap

Wilt u per automatische incasso betalen?

Daar zijn we blij mee, want het heeft allerlei voordelen. Voor u en voor de bibliotheek.

  1. Met de automatische (doorlopende) incasso betaalt u altijd op tijd. U geeft eenmalig een machtiging af en u hebt er verder geen omkijken meer naar. Gemakkelijk!
  2. Betaalt u per automatische incasso, dan gebruiken wij minder papier en besparen we op verzendkosten van de acceptgiro. Milieuvriendelijk, en door die besparing is meer geld beschikbaar voor de collectie en activiteiten.
  3. De contributie van Bibliotheek Den Haag wordt jaarlijks automatisch van uw rekening afgeschreven (als het saldo voldoende is). En bent u het niet eens met een incasso, dan kunt u deze binnen 56 dagen zonder opgave van reden laten terugboeken.
Hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

Als uw lidmaatschap afloopt, krijgt u een acceptgiro thuisgestuurd.
Maakt u gebruik van automatische incasso, dan verlengen wij het lidmaatschap automatisch. Hoe? Kijk dan bij de vraag Wilt u per automatische incasso betalen?

 

 

Hoe word ik lid?

U kunt via deze website lid worden van Bibliotheek Den Haag. Klik hier of op de groene knop rechtsboven. U kunt natuurlijk ook in een van onze bibliotheken lid worden aan de balie.


Hoe kan ik betalen via de betaalautomaat?

Contributie, leengeld of een boetbedrag betalen, of afrekenen voor een reservering? Dat kan alleen met uw bibliotheekpas. U betaalt niet meer aan bibliotheekmedewerkers, maar aan de betaalautomaat. Ook bezoekers die bijvoorbeeld gebruik willen maken van internet, betalen via de betaalautomaat. Na betaling krijgen ze een bon waarmee ze naar de medewerker kunnen. Gemakkelijk voor leners en veilig voor de bibliotheek zelf, want er is geen geld meer in omloop. Hoe werkt het?

Betalen aan de betaalautomaten
U betaalt aan de betaalautomaat een bedrag om een tegoed op te bouwen, of om een openstaand saldo te betalen. Beide, tegoed en openstaand saldo, worden geregistreerd in het bibliotheeksysteem. Er komt dus geen geld op uw bibliotheekpas te staan.

De betaalautomaat is herkenbaar aan de naam ‘PayStation’. In de Centrale Bibliotheek vindt u de betaalautomaten op de begane grond en op de derde en vierde verdieping. Ook in alle wijkbibliotheken staan betaalautomaten.

Hoe werkt het?
Wilt u tegoed op uw naam zetten of een openstaand saldo betalen, leg dan de bibliotheekpas op de paslezer van de betaalautomaat en betaal een bedrag (max. € 50).

Betaalmiddelen
De betaalautomaat op de begane grond in de Centrale Bibliotheek en in de wijkbibliotheken accepteert zowel contant geld als betaling met een bankpas. Bij de betaalautomaten in de Centrale Bibliotheek op de derde en vierde kunt u alleen met een bankpasje betalen. Chippen is niet mogelijk.

Tegoed bekijken
Als u wilt weten hoeveel tegoed u op uw bibliotheekpas hebt staan, dan kunt u dit zien op de betaalautomaat, via ‘mijn bibliotheek’ op onze website (www.bibliotheekdenhaag.nl) of via een van de publiekspc’s.

Hulp nodig?

Hebt u nog iets meer uitleg nodig? Wij helpen u graag.

Rood staan
U kunt op dit moment nog maximaal € 2,50 rood staan. Het pasje wordt geblokkeerd als de schuld hoger is dan dit bedrag, of als u een openstaand saldo hebt ouder dan drie maanden. Het pasje wordt weer vrijgegeven als u het openstaande saldo hebt betaald aan de betaalautomaat.

Bibliotheekpas kwijt
Bent u uw bibliotheekpas kwijt, meld dit dan zo snel mogelijk aan een van de medewerkers van de bibliotheek. Die blokkeert het pasje om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van maakt. Tegen betaling ontvangt u een nieuwe pas.

Het tegoed dat u hebt opgebouwd staat in het bibliotheeksysteem opgeslagen en niet op uw bibliotheekpas. Het gaat dus niet verloren als u uw pas kwijt bent.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?

1. Om uw lidmaatschap op te zeggen hoeft u helemaal niets te doen. Als u de acceptgiro voor de nieuwe contributieperiode (van een jaar) niet betaalt dan wordt uw bibliotheekpas automatisch geblokkeerd. Hierna ontvangt u nog wel een (automatisch toegezonden) herinnering maar deze kunt u negeren. Met de geblokkeerde pas kan niet meer geleend worden.

2. Als u per automatische incasso de jaarlijkse contributie betaalt dan moet u de afgegeven machtiging intrekken met een kaart ‘intrekking machtiging’ (te verkrijgen bij uw bank of online via de website van uw bank). De ingevulde kaart kunt u naar de bibliotheek sturen:

Bibliotheek Den Haag
t.a.v. de afdeling Financiën
Postbus 12653
2500 DP Den Haag

of

de kaart af te geven aan de balie van één van de Haagse bibliotheken. Daarna wordt de machtiging door ons ingetrokken.

Let er bij het beëindigen wel op u dat u geen geleende materiaal meer thuis heeft of nog een saldo te betalen heeft. U kunt dit nakijken door in te loggen in Mijn bibliotheek.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt

Als u uw bibliotheekpas bent kwijt geraakt moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw bibliotheek. Dit kan ook telefonisch gedaan worden. Uw pas wordt dan geblokkeerd, zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt. U blijft immers verantwoordelijk voor materialen die met uw pas zijn geleend, ook als uw bibliotheekpas op het moment van lenen niet in uw bezit is.
Als u vervolgens een nieuwe pas aanvraagt moet u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. Aan het aanvragen van een duplicaatpas zijn kosten verbonden.

In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een nieuwe bibliotheekpas terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij het inlichtingenbureau. 


Adressen van de bibliotheken

Hoe geef ik een adres- en/of mailadreswijziging door?

U kunt in 'mijn bibliotheek' zelf uw gegevens zelf aanpassen en/of toevoegen. 

Ook kunt u wijzigingen doorgeven aan onze medewerkers.In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een adreswijziging e.d. terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij de balie.
Hoe kan ik overstappen naar een ander lidmaatschap?

Overstappen naar een ander lidmaatschap kunt u regelen bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. U betaalt dan bij, of krijgt geld teruggestort op uw bankrekening.

Het is in het ons systeem niet mogelijk vooraf aan te geven dat u uw abonnement wilt wijzigen, bijvoorbeeld na afloop van uw huidig abonnement. Uw abonnement kan dus alleen per direct gewijzigd worden.


Filter op

Filteropties
Lidmaatschap (8)

 

Mijn Bibliotheek

Hoe kan ik inloggen in Mijn bibliotheek?
Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt in Mijn bibliotheek, dan bestaat uw PINcode uit een combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is 0170. Daarna kunt u deze PINcode zelf wijzigen.
Hoe kom ik bij mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer u ingelogd bent in Mijn Bibliotheek klikt u links in het menu op Mijn gegevens; daar kunt u uw contactgegevens bekijken.

Ik kan niet inloggen in Mijn bibliotheek

Het kan zijn dat uw account om één of meerdere redenen is geblokkeerd. Bijvoorbeeld na drie verkeerde inlogpogingen. Neem in dit geval contact op met de Klantenservice.

Ik ben mijn PINcode vergeten

Indien u de PINcode niet gewijzigd heeft is dit combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is dan 0170.

Heeft u de code gewijzigd en bent u deze vergeten? Dan kunt u zich wenden tot de informatiebalie van de bibliotheek. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs wordt uw PINcode weer terug gezet.


Filter op

Filteropties
Mijn Bibliotheek (4)

 

E-books

Hoe kan ik e-books lenen en hoeveel?

Pluspas of Sterpas
Uitleentermijn e-books: 3 weken
Maximaal aantal tegelijk te lenen e-books: 10 per 3 weken

Basispas
Uitleentermijn e-books: 3 weken
Maximaal aantal tegelijk te lenen e-books: 6 per jaar

Jeugdpas
Uitleentermijn e-books: 3 weken
Maximaal aantal te lenen e-books: 10 jeugdboeken per 3 weken
Verder lezen-voor-je-lijst-titels en 6 titels per jaar uit de collectie voor volwassenen.

Kleine Pas
Met een Kleine Pas is het niet mogelijk om e-books te lenen via bibliotheek.nl.

Meer informatie 
Hier vindt u een vraag en antwoord gedeelte dat u verder kan helpen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met een medewerker van uw bibliotheek, of stuur ons een e-mail via dit formulier.

Filter op

Filteropties
eBooks (1)

 

Lenen

Hoe ontvang ik een inleverattendering?

Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u automatisch een bericht per e-mail van Bibliotheek Den Haag twee dagen voordat de uitleentermijn van uw materialen verstrijkt.

Om deze service te verlenen, hebben we uw actuele e-mailadres nodig. Bij de klantenservice in de bibliotheek, of via Mijn Bibliotheek, kunt u zien welk e-mailadres van u bij ons bekend is. U kunt het e-mailadres daar ook desgewenst aanpassen.

Ontvangt u nog steeds geen inleverattendering? Controleer dan uw ongewenste e-mail (junk mail) folder en voeg het e-mailadres noreply@bibliotheekdenhaag.nl aan de lijst met veilige afzenders.

Hoeveel mag ik lenen?

Bij de bibliotheek zijn verschillende bibliotheekpassen. Per pas verschilt het aantal titels dat u kunt lenen.

Jeugdpas
Maximaal 15 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series(tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-books: max. 10 jeugd per 3 weken en 6 e-books per jaar voor 'Lezen voor je lijst'.

Kleine Pas
Maximaal 6 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken of tijdschriften (tegen leengeld: € 0,25 per stuk) of
speelfilms, games, muziek of tv-series (tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)

Basispas
Maximaal 12 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires,bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series(tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-books: 6 e-books per jaar

Pluspas
Maximaal 12 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires,bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series(tegen leengeld: muziek € 1,00 en overige materialen € 1,50 per stuk)
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-books: 10 e-books per drie weken

Sterpas
Zonder leengeld maximaal 18 materialen:
boeken, luisterboeken, documentaires, bladmuziekboeken, tijdschriften, speelfilms, games, muziek of tv-series
(Onbeperkt aantal titels per jaar)
e-book: 10 e-books per 3 weken

 Kan ik materialen laten thuisbezorgen?

boeken aan huis
Voor lezers die om gezondheidsredenen niet (eenvoudig) zelf naar een bibliotheek kunnen gaan, biedt Bibliotheek Den Haag ‘Boeken aan Huis’ aan. Via deze service kunt u boeken en andere materialen lenen die een bibliotheekmedewerker - op uw aanwijzingen - voor u heeft uitgezocht. U leent maximaal zestien materialen per zes weken, zonder extra kosten. Een chauffeur van de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD) brengt ze bij u thuis.

Hoe gaat het in z’n werk?
U geeft aan bij de bibliotheek waar u staat ingeschreven (of ingeschreven wilt worden), dat u geïnteresseerd bent in Boeken aan Huis. Dat kan ter plekke in de bibliotheek, maar ook telefonisch of per e-mail. De bibliotheekmedewerker van Boeken aan Huis zal daarna contact met u opnemen en u informeren over de mogelijkheden. Als u aan de voorwaarden voldoet en van de service gebruik wilt maken, zal hij of zij vanaf dat moment uw vaste contactpersoon zijn.

Hoe kiezen we de boeken uit?
Tijdens een telefoongesprek of een huisbezoek bespreken we met u wat voor boeken (en/of andere materialen) u zou willen lezen, en hoeveel. Uw contactpersoon gebruikt die informatie als hij/zij uw boeken uitzoekt.

Geeft u toestemming om uw ‘leenhistorie’ te bewaren, dan maakt dat de keuze gemakkelijker. Omdat het computersysteem dan bijhoudt welke boeken u hebt geleend, kan uw contactpersoon direct zien welke boeken u al hebt gelezen en welke niet.

Uitlenen
Wij houden uw bibliotheekpas voor u in beheer in de bibliotheek waar u bent ingeschreven. Zo kunnen we gemakkelijk de boeken en andere materialen op uw naam registreren.

Omwisselen van de boeken
Eens in de zes weken brengt een chauffeur van de BBD de nieuwe boeken bij u thuis. Hij haalt die dag meteen de boeken op die u gelezen hebt. Dit gebeurt steeds op een vaste dag en op een vast tijdstip (met een marge van twee uur). Welke dagen en tijden dat zijn, staat op een lijstje dat u van ons ontvangt.

Evalueren en reserveren
Uw contactpersoon van Boeken aan Huis zal u doorgaans ongeveer twee weken voor de nieuwe boekenlevering opbellen om u te vragen of de keuze is bevallen. En of u nog speciale wensen hebt voor de volgende keer. Als het om titels gaat die niet in uw eigen bibliotheek aanwezig zijn, dan zullen we proberen om ze bij een andere vestiging te bestellen. U kunt uw contactpersoon uiteraard ook altijd zelf bellen of e-mailen met vragen of wensen.

Informatie
Wilt u meer informatie, of wilt u zich aanmelden? Dat kan telefonisch of per e-mail. U vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van alle vestigingen van Bibliotheek Den Haag door te klikken op adressen.

 

Wat als de Bibliotheek Den Haag niet heeft wat ik zoek?

U kunt materialen uit ander bibliotheken lenen. Kijk voor meer informatie bij Lenen uit andere bibliotheken.

Hoe kan ik zoeken in de catalogus?

Alle informatie binnen handbereik
Met de online zoekfunctie op onze website kunt u onze informatie en collectie raadplegen.
Over ieder onderwerp: van Maya’s tot Manhattan, van Chopin tot chocola.
Hier een aantal handige functies:

  • U kunt een titel, één of meer woorden of een naam van een auteur, componist e.d. invoeren, om te zoeken.
  • De machine zoekt naar boeken, maar ook naar websites en in de archieven van Nederlandse kranten en tijdschriften. U krijgt de meest relevante resultaten in beeld.
  • In de rechterkolom kunt u een type of bron (‘boeken’ of ‘NRC Handelsblad’) selecteren. Zo verkleint u het aantal zoekresultaten.
  • Via de linkerkolom kunt u uw zoekopdracht bijstellen of een nieuwe zoekopdracht starten.

 


Kan ik mijn materialen in een andere vestiging terugbrengen?

U kunt uw materialen overal inleveren maar bij voorkeur bij de bibliotheek waar u het geleend hebt.

Wanneer moeten mijn geleende materialen terug?

Er zijn verschillende manieren om uit te zoeken wat de vervaldata zijn van de door u geleende materialen:

De uitleenbon
Bij het lenen van de materialen ontvangt u een bon waarop de vervaldata vermeld staan.

Via internet en zelfservice
Via onze website (in de bibliotheek of thuis) kunt u dit zelf opzoeken. Klik hiervoor op "Mijn bibliotheek -> inloggen" en log in. U kunt zien wat u nog thuis heeft, wanneer deze materialen terug moeten en of u nog geld moet voldoen.

Telefonisch/klantenservice
Tijdens de openingstijden kunt u dit navragen bij de klantenservice, 070-353 4455. Zorg dat u uw pasnummer bij de hand hebt voor een snelle afwikkeling.

Wanneer het om materialen gaat die geleend zijn uit ander bibliotheken dient u dat aan de bibliotheekmedewerker te vermelden.

Tijdens uw bibliotheekbezoek
En natuurlijk kunt u het tijdens uw bibliotheekbezoek ook navragen bij de klantenservicebalie.

 

 

Ik wil mijn geleende materialen verlengen

Via mijn bibliotheek
Thuis (via onze website) of in de bibliotheek (via de cataloguscomputers) kunt u zelf de door u geleende materialen verlengen.

Verlengen kan maximaal 2 keer, mits uw pas niet geblokkeerd en de titel niet gereserveerd is. Indien voor het te verlengen materiaal leengeld gerekend wordt, zal dit opnieuw betaald moeten worden.

Ga naar 'mijn bibliotheek'. Log in met uw klantnummer en pincode. Klik op de titel die u wilt verlengen en volg de instructie op het scherm.
De geleende materialen moet u één voor één verlengen.

Eventueel leengeld wordt op uw bibliotheekpas bijgeschreven. Via 'mijn rekening' kunt u uw saldo bekijken. Betalen kan bij een bezoek aan één van onze bibliotheken.Wat is gastlenen?

Vragen over gastlenen

1. Gastlenen
Wat is gastlenen?
Met een lidmaatschap van uw bibliotheek kunt u lenen bij alle andere bibliotheken in Nederland. U heeft een geldig lidmaatschap nodig dat gastlenen toestaat.

2. Geldig lidmaatschap
Is mijn lidmaatschap geldig?
Uw lidmaatschap is in principe geldig, behalve als het is verlopen, geblokkeerd of opgezegd. Vraag dit na bij uw eigen thuisbibliotheek.

3. Soort lidmaatschap
Is mijn lidmaatschap geschikt voor gastlenen? De meeste lidmaatschappen geven toegang tot gastlenen. Sommige (goedkopere) lidmaatschappen zijn uitgesloten. Vraag dit na bij uw eigen thuisbibliotheek. Let op: met een Kleine Pas kunt u geen gebruik maken van gastlenen

4. Inschrijven
Hoe vraag ik gastlenen aan?
Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek een geldig identiteitsbewijs en uw bibliotheekpas van uw eigen bibliotheek mee. Ga ermee naar de informatiebalie. De medewerker controleert uw pas op geldigheid en controleert uw identiteit. Als dit in orde is, wordt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor u aangemaakt. Hiermee kunt u meteen materialen lenen. 

5. Identiteitsbewijs meenemen
Waarom moet ik een identiteitsbewijs meenemen?
Ik ben toch al lid van een bibliotheek? De medewerker van de gastbibliotheek controleert uw identiteitsbewijs om zeker te zijn dat de bibliotheekpas van u is. Zo is altijd duidelijk wie welke materialen heeft geleend. 

6. Identiteitsbewijs, welk
Wat geldt als een geldig identiteitsbewijs?
Een geldig paspoort en geldige identiteitskaart, in sommige bibliotheken ook een geldig Nederlands rijbewijs. Vraag de gastbibliotheek vooraf welk document u moet meenemen. 

7. Lidmaatschap opzeggen
Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen bij mijn eigen bibliotheek, kan ik dan toch nog blijven gastlenen?
Nee, als u uw abonnement beëindigt, dan stopt ook de mogelijkheid om te gastlenen.

8. Overstappen naar ander lidmaatschap

Ik wil overstappen naar een ander lidmaatschap bij mijn eigen bibliotheek. Kan ik dan nog blijven gastlenen?

Veel lidmaatschap geven toegang tot gastlenen, maar niet alle. Dit kunt u het beste even navragen bij uw eigen thuisbibliotheek.

9. Verlengen gastlidmaatschap
Moet ik elk jaar gastlenen verlengen?
Ja. De inschrijving van een gastlener bij ons dient jaarlijks te worden gecheckt. Dus vanaf het moment dat een gastlener wordt ingeschreven is het abonnement bij Bibliotheek Den Haag 12 maanden geldig, mits de thuisbibliotheek deze niet blokkeert - daarna moet opnieuw worden gecheckt of u nog lid bent bij uw thuisbibliotheek. Dit kunt u laten doen bij de klantenservice van een van de bibliotheken in Den Haag.


10. In elke bibliotheek
Kan ik nu bij elke bibliotheek in Nederland gastlenen?
U kunt gastlenen bij alle openbare bibliotheken in Nederland.

11. In meerdere bibliotheken gastlenen
Mag ik in meerdere bibliotheken gastlenen?
Ja, u mag in meer gastbibliotheken gastlenen. U moet zich voor gastlenen wel bij het eerste bezoek aan elke gastbibliotheek apart even inschrijven.

12. Ook in België of Duitsland
Ik woon vlak bij de grens. Kan ik nu ook in België gastlenen?
Gastlenen kunt u in Nederland. Wellicht kunt u wel gewoon lid worden van een bibliotheek in België.

13. Kosten inschrijven
Wat kost het inschrijven van gastlenen?
In principe is gastlenen gratis. Sommige bibliotheken vragen voor een nieuwe pas inschrijfgeld (veelal is dat dan een paar euro). Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek.

14. Kosten lenen
Wat kost het lenen met gastlenen?
Veel materialen kunt u gratis lenen. Voor sommige materialen kan een bedrag per uitlening gelden. Dit hangt af van de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek. Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek.

15. Hoeveel materialen lenen
Hoe kan ik zien hoeveel boeken ik kan lenen met mijn gastlidmaatschap bij de gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en kijkt daar naar Abonnementen of Leenvoorwaarden. Het aantal staat los van het aantal dat u in uw eigen thuisbibliotheek mag lenen.

16. Overzicht geleende materialen
Hoe kan ik zien hoeveel boeken ik heb geleend bij mijn gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en logt daar in.

17. Uitleentermijn
Hoe lang mag ik de materialen lenen?
De periode dat u materialen in huis mag hebben, hangt af van de uitleenvoorwaarden van de gastbibliotheek. U vindt deze op de website van de gastbibliotheek.

18. Verlengen
Hoe kan ik bij de gastbibliotheek verlengen?
Dit kunt u het beste even navragen bij uw gastbibliotheek. U vindt deze informatie ook op de website van de gastbibliotheek.

19. Reserveren
Hoe kan ik bij de gastbibliotheek reserveren?
Dit kunt u het beste even navragen bij uw gastbibliotheek. U vindt deze informatie ook op de website van de gastbibliotheek.

20. Elders ophalen
Kan ik materialen in mijn eigen bibliotheek reserveren en ophalen in de gastbibliotheek, of omgekeerd?
Dit is niet mogelijk, maar ook niet nodig, u kunt materialen ophalen bij de bibliotheek waar u ze hebt gereserveerd.

21. Waar inleveren?
Mag ik boeken die ik in een gastbibliotheek heb geleend, inleveren bij mijn eigen bibliotheek? En andersom?
Dit is nog niet mogelijk, u moet de geleende materialen inleveren bij de bibliotheek waar u ze hebt geleend. Op termijn wordt dit wel mogelijk gemaakt.

22. Inleverattentie
Kan ik ook voor de materialen uit de gastbibliotheek een inleverattentie krijgen?
Dit hangt af van de gastbibliotheek. Als de gastbibliotheek deze mogelijkheid aanbiedt, kunt u dit aanvragen bij de gastbibliotheek.

23. Te laat
Ik ben te laat met inleveren bij de gastbibliotheek. Wat moet ik nu doen?
Lever uw boeken of andere materialen zo snel mogelijk in bij de gastbibliotheek. De hoogte van de boete hangt af van de voorwaarden van de gastbibliotheek.

24. Hoeveel boete
Hoe kan ik zien hoeveel boete ik heb bij de gastbibliotheek?
Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en logt daar in.

25. Betalen met pas in gastbibliotheek
Kan ik betalen met de pas van mijn gastleenbibliotheek?
De bibliotheekpas is in principe niet bedoeld om mee te betalen. In uw gastbibliotheek gelden de regels van de gastbibliotheek.

26. Gratis internetten
Kan ik ook gratis internetten met mijn Gastleenpas in de gastbibliotheek?
Bij sommige bibliotheken kan iedereen gratis internetten, bij andere kost dat geld. Gastlenen staat daar los van, het regelt alleen het lenen.

27. Activiteiten
Kan ik in de gastbibliotheek activiteiten bijwonen tegen leden-tarief?
Nee, met gastlenen kunt u alleen materialen lenen in de gastbibliotheek. Wilt u activiteiten bijwonen die ook voor niet-leden toegankelijk zijn, dan kunt u deze natuurlijk wel bijwonen tegen het niet-ledentarief. Wilt u vaker activiteiten bijwonen in de gastbibliotheek, dan kunt u een compleet abonnement van deze bibliotheek overwegen.

28. Verhuizen
Ik ga verhuizen, hoe gaat dat met mijn gastleenabonnement?
Als u lid blijft van dezelfde bibliotheek, verandert er niets. U moet uiteraard wel uw nieuwe adres doorgeven. Als u lid wordt bij een andere bibliotheek, dan kunt u daar weer een abonnement nemen dat recht op gastlenen geeft. Daarna kunt u weer gastlenen bij uw gastbibliotheek (u moet zich daar wel opnieuw aanmelden).

29. Aanvragen
Ik wil een boek aanvragen bij een andere bibliotheek dan mijn thuisbibliotheek of gastbibliotheek, kan dat?
Gastlenen staat los van Aanvragen. Aanvragen doet u via uw eigen bibliotheek.

30. Vraag
Ik heb een vraag over gastlenen. Waar kan ik terecht?
Met een vraag kunt u altijd bij uw gastbibliotheek of thuisbibliotheek terecht.

31. Klacht
Ik heb een klacht over gastlenen. Waar kan ik terecht?
Met een klacht kunt u altijd bij uw gastbibliotheek of thuisbibliotheek terecht.

32. Gastbibliotheek
Waar vind ik informatie over andere bibliotheken?
Kijk op Bibliotheek.nl en vul in het zoekvenster de plaatsnaam in van de bibliotheek die u zoekt. Klik op de vestiging die u wilt bezoeken. Klik vervolgens op de link naar de website van de bibliotheek. U vindt hier onder meer het adres, de openingstijden, catalogus, uitleenvoorwaarden, activiteiten, enzovoorts.

Filter op

Filteropties
Lenen (9)

 

Reserveren

Waar kan ik de status van mijn reservering inzien?

U kunt in 'Mijn bibliotheek' zien wat de status van uw reservering is.

Hoe kan ik materialen reserveren of verlengen?

Wilt u boeken, dvd's, cd's of andere materialen die u geleend hebt, langer houden? Of wilt u een bepaalde titel reserveren? U kunt daarvoor naar uw bibliotheek gaan en het ter plekke doen. Maar als u lid bent van Bibliotheek Den Haag, kunt u dit zelf ook via de website regelen. U gaat daarvoor naar ‘Mijn bibliotheek’ en logt in met uw klantnummer en PINcode.

Inloggen Mijn Bibliotheek

 


 

U kunt de leentermijn van geleende titels maximaal twee keer verlengen. Maar heeft iemand anders ze al gereserveerd, dan is verlengen niet mogelijk. Ook als uw lenerspas geblokkeerd is, kunt u niet verlengen. Verlengt u bijvoorbeeld een dvd, of ander materiaal waarvoor u leengeld hebt moeten betalen? Dan betaalt u dit bedrag nóg een keer voor de nieuwe periode.

Reserveren
Via de website of via de publieksterminals in de bibliotheek kunt u zelf materiaal reserveren. Het maakt daarvoor niet uit of de titel op dat moment uitgeleend is of niet. U logt in in Mijn Bibliotheek. Zoek met de zoekfunctie (catalogus) naar de titel die u wilt reserveren, klik daarna op de knop ‘reserveren’ en volg de aanwijzingen op het scherm. U kunt daarbij de bibliotheek kiezen waar u het materiaal wilt ophalen. U krijgt per mail bericht wanneer de gereserveerde titel voor u klaar ligt. U dient de gereserveerde titel binnen 10 dagen op te halen.

Reserveringskosten
Wilt u een titel reserveren, dan betaalt u reserveringskosten. Dit bedrag wordt geboekt op uw rekening in het bibliotheeksysteem, en u betaalt het via de betaalautomaten in de bibliotheek. 

Let op
U kunt een gemaakte reservering annuleren. Het is daarbij niet mogelijk om het reserveringsgeld terug te krijgen.

Hulp bij verlengen of reserveren
Lukt verlengen of reserveren niet? Vraag dan hulp aan de medewerkers bij de balie van de klantenservice. Zij helpen u graag verder!

Filter op

Filteropties
Reserveren (2)

 

Klantenservice

Waar vind ik het rekeningnummer van de bibliotheek?

Al onze bedrijfsgegevens zijn te vinden onder bedrijfsgegevens.

Ik heb een klacht of opmerking

Opmerkingen over de bibliotheek en onze dienstverlening kunt u eenvoudig achterlaten via het contactformulier.

Heeft u een klacht over de bibliotheek? Dit kunt u doorgeven via het klachtenformulier van de gemeente Den Haag.

Filter op

Filteropties
Klantenservice (2)

 

Internet

Waar kan ik internetten?

In alle Haagse bibliotheken staan computers voor het publiek waarop u kunt internetten en e-mailen. Leden kunnen één uur per dag gratis internetten. Voor niet-leden zijn er kosten verbonden aan deze dienstverlening.

Gebruik internet voor leden gratis één; daarna
€ 0,25 per 15 minuten
€ 0,50 per 30 minuten
€ 1,00 per 60 minuten
----------------------------- --------------------------
Gebruik internet voor niet-leden € 0,50 per 15 minuten
€ 1,00 per 30 minuten
€ 2,00 per 60 minuten


Verder kunt u tekstverwerken, raadplegen van onze catalogus en digitale collectie: internetsites en speciale databanken op het gebied van onder meer gezondheid, kunst & cultuur, reizen & landen, wetenschap & techniek, kranten- en tijdschriftenartikelen en wet & recht. Deze dienstverlening is gratis.

Hoe werkt het internetten in de bibliotheek?
Om te kunnen internetten moet u zich inschrijven aan de servicebalie. Er zal dan een rekening worden aangemaakt, met een gebruikersnaam en een paswoord. Op deze rekening kan dan ter plekke ieder gewenst bedrag gestort worden.
Dit bedrag wordt omgezet in een aantal  beschikbare internet-minuten.

Iedere minuut dat je ingelogd bent wordt van het tegoed afgetrokken. Je kunt ieder moment stoppen en uitloggen. Krediet dat nog over is kan een volgende keer gebruikt worden en blijft een maand geldig.
Dit kan erg handig zijn voor mensen die regelmatig hun e-mail willen checken.

Helaas is het niet mogelijk het tegoed mee te nemen naar een andere bibliotheek. Het is natuurlijk wel mogelijk verschillende accounts te hebben in verschillende bibliotheken.

Draadloos internetten
In alle Haagse bibliotheken is draadloos internet beschikbaar. Met uw laptop of ander WiFi apparaat maakt u eenvoudig verbinding met het internet. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft bovendien niet te wachten op een beschikbare computer.

Filter op

Filteropties
Internet (1)
Bibliotheek Den Haag