Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over lidmaatschappen, over lenen en andere zaken. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u geselecteerd. Klik in het onderstaande overzicht op uw vraag voor een antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag met behulp van dit formulier.

Lidmaatschap

Wilt u per automatische incasso betalen?

Daar zijn we blij mee, want het heeft allerlei voordelen. Voor u en voor de bibliotheek.

  1. Met de automatische (doorlopende) incasso betaalt u altijd op tijd. U geeft eenmalig een machtiging af en u hebt er verder geen omkijken meer naar. Gemakkelijk!
  2. Betaalt u per automatische incasso, dan gebruiken wij minder papier en besparen we op verzendkosten van de acceptgiro. Milieuvriendelijk, en door die besparing is meer geld beschikbaar voor de collectie en activiteiten.
  3. De contributie van Bibliotheek Den Haag wordt jaarlijks automatisch van uw rekening afgeschreven (als het saldo voldoende is). En bent u het niet eens met een incasso, dan kunt u deze binnen 56 dagen zonder opgave van reden laten terugboeken.
Hoe verleng ik mijn lidmaatschap?

Als uw lidmaatschap afloopt, krijgt u een acceptgiro thuisgestuurd.
Maakt u gebruik van automatische incasso, dan verlengen wij het lidmaatschap automatisch. Hoe? Kijk dan bij de vraag Wilt u per automatische incasso betalen?

 

 

Hoe word ik lid?

U kunt via deze website lid worden van Bibliotheek Den Haag. Klik hier of op de groene knop rechtsboven. U kunt natuurlijk ook in een van onze bibliotheken lid worden aan de balie.


Hoe kan ik betalen via de betaalautomaat?

Contributie, leengeld of een boetbedrag betalen, of afrekenen voor een reservering? Dat kan alleen met uw bibliotheekpas. U betaalt niet meer aan bibliotheekmedewerkers, maar aan de betaalautomaat. Ook bezoekers die bijvoorbeeld gebruik willen maken van internet, betalen via de betaalautomaat. Na betaling krijgen ze een bon waarmee ze naar de medewerker kunnen. Gemakkelijk voor leners en veilig voor de bibliotheek zelf, want er is geen geld meer in omloop. Hoe werkt het?

Betalen aan de betaalautomaten
U betaalt aan de betaalautomaat een bedrag om een tegoed op te bouwen, of om een openstaand saldo te betalen. Beide, tegoed en openstaand saldo, worden geregistreerd in het bibliotheeksysteem. Er komt dus geen geld op uw bibliotheekpas te staan.

De betaalautomaat is herkenbaar aan de naam ‘PayStation’. In de Centrale Bibliotheek vindt u de betaalautomaten op de begane grond en op de derde en vierde verdieping. Ook in alle wijkbibliotheken staan betaalautomaten.

Hoe werkt het?
Wilt u tegoed op uw naam zetten of een openstaand saldo betalen, leg dan de bibliotheekpas op de paslezer van de betaalautomaat en betaal een bedrag (max. € 50).

Betaalmiddelen
De betaalautomaat op de begane grond in de Centrale Bibliotheek en in de wijkbibliotheken accepteert zowel contant geld als betaling met een bankpas. Bij de betaalautomaten in de Centrale Bibliotheek op de derde en vierde kunt u alleen met een bankpasje betalen. Chippen is niet mogelijk.

Tegoed bekijken
Als u wilt weten hoeveel tegoed u op uw bibliotheekpas hebt staan, dan kunt u dit zien op de betaalautomaat, via ‘mijn bibliotheek’ op onze website (www.bibliotheekdenhaag.nl) of via een van de publiekspc’s.

Hulp nodig?

Hebt u nog iets meer uitleg nodig? Wij helpen u graag.

Rood staan
U kunt op dit moment nog maximaal € 2,50 rood staan. Het pasje wordt geblokkeerd als de schuld hoger is dan dit bedrag, of als u een openstaand saldo hebt ouder dan drie maanden. Het pasje wordt weer vrijgegeven als u het openstaande saldo hebt betaald aan de betaalautomaat.

Bibliotheekpas kwijt
Bent u uw bibliotheekpas kwijt, meld dit dan zo snel mogelijk aan een van de medewerkers van de bibliotheek. Die blokkeert het pasje om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van maakt. Tegen betaling ontvangt u een nieuwe pas.

Het tegoed dat u hebt opgebouwd staat in het bibliotheeksysteem opgeslagen en niet op uw bibliotheekpas. Het gaat dus niet verloren als u uw pas kwijt bent.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?

1. Om uw lidmaatschap op te zeggen hoeft u helemaal niets te doen. Als u de acceptgiro voor de nieuwe contributieperiode (van een jaar) niet betaalt dan wordt uw bibliotheekpas automatisch geblokkeerd. Hierna ontvangt u nog wel een (automatisch toegezonden) herinnering maar deze kunt u negeren. Met de geblokkeerde pas kan niet meer geleend worden.

2. Als u per automatische incasso de jaarlijkse contributie betaalt dan moet u de afgegeven machtiging intrekken met een kaart ‘intrekking machtiging’ (te verkrijgen bij uw bank of online via de website van uw bank). De ingevulde kaart kunt u naar de bibliotheek sturen:

Bibliotheek Den Haag
t.a.v. de afdeling Financiën
Postbus 12653
2500 DP Den Haag

of

de kaart af te geven aan de balie van één van de Haagse bibliotheken. Daarna wordt de machtiging door ons ingetrokken.

Let er bij het beëindigen wel op u dat u geen geleende materiaal meer thuis heeft of nog een saldo te betalen heeft. U kunt dit nakijken door in te loggen in Mijn bibliotheek.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt

Als u uw bibliotheekpas bent kwijt geraakt moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw bibliotheek. Dit kan ook telefonisch gedaan worden. Uw pas wordt dan geblokkeerd, zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt. U blijft immers verantwoordelijk voor materialen die met uw pas zijn geleend, ook als uw bibliotheekpas op het moment van lenen niet in uw bezit is.
Als u vervolgens een nieuwe pas aanvraagt moet u een geldig legitimatiebewijs bij u hebben. Aan het aanvragen van een duplicaatpas zijn kosten verbonden.

In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een nieuwe bibliotheekpas terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij het inlichtingenbureau. 


Adressen van de bibliotheken

Hoe geef ik een adres- en/of mailadreswijziging door?

U kunt in 'mijn bibliotheek' zelf uw gegevens zelf aanpassen en/of toevoegen. 

Ook kunt u wijzigingen doorgeven aan onze medewerkers.In de Centrale Bibliotheek kunt u voor een adreswijziging e.d. terecht bij de klantenservice op de begane grond. In de wijkbibliotheken kunt u terecht bij de balie.
Hoe kan ik overstappen naar een ander lidmaatschap?

Overstappen naar een ander lidmaatschap kunt u regelen bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. U betaalt dan bij, of krijgt geld teruggestort op uw bankrekening.

Het is in het ons systeem niet mogelijk vooraf aan te geven dat u uw abonnement wilt wijzigen, bijvoorbeeld na afloop van uw huidig abonnement. Uw abonnement kan dus alleen per direct gewijzigd worden.


Filter op

Filteropties
Lidmaatschap (8)

 

Mijn Bibliotheek

 

E-books

 

Lenen

 

Reserveren

 

Klantenservice

 

Internet

Bibliotheek Den Haag