Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over lidmaatschappen, over lenen en andere zaken. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u geselecteerd. Klik in het onderstaande overzicht op uw vraag voor een antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag met behulp van dit formulier.

Lidmaatschap

 

Mijn Bibliotheek

Hoe kan ik inloggen in Mijn bibliotheek?
Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt in Mijn bibliotheek, dan bestaat uw PINcode uit een combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is 0170. Daarna kunt u deze PINcode zelf wijzigen.
Hoe kom ik bij mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer u ingelogd bent in Mijn Bibliotheek klikt u links in het menu op Mijn gegevens; daar kunt u uw contactgegevens bekijken.

Ik kan niet inloggen in Mijn bibliotheek

Het kan zijn dat uw account om één of meerdere redenen is geblokkeerd. Bijvoorbeeld na drie verkeerde inlogpogingen. Neem in dit geval contact op met de Klantenservice.

Ik ben mijn PINcode vergeten

Indien u de PINcode niet gewijzigd heeft is dit combinatie van de dag en het jaar van uw geboortedatum. Bijvoorbeeld: uw geboortedatum is 1 juni 1970. Uw PINcode is dan 0170.

Heeft u de code gewijzigd en bent u deze vergeten? Dan kunt u zich wenden tot de informatiebalie van de bibliotheek. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs wordt uw PINcode weer terug gezet.


Filter op

Filteropties
Mijn Bibliotheek (4)

 

E-books

 

Lenen

 

Reserveren

 

Klantenservice

 

Internet

Bibliotheek Den Haag