Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over lidmaatschappen, over lenen en andere zaken. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u geselecteerd. Klik in het onderstaande overzicht op uw vraag voor een antwoord.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag met behulp van dit formulier.

Lidmaatschap

 

Mijn Bibliotheek

 

E-books

 

Lenen

 

Reserveren

Waar kan ik de status van mijn reservering inzien?

U kunt in 'Mijn bibliotheek' zien wat de status van uw reservering is.

Hoe kan ik materialen reserveren of verlengen?

Wilt u boeken, dvd's, cd's of andere materialen die u geleend hebt, langer houden? Of wilt u een bepaalde titel reserveren? U kunt daarvoor naar uw bibliotheek gaan en het ter plekke doen. Maar als u lid bent van Bibliotheek Den Haag, kunt u dit zelf ook via de website regelen. U gaat daarvoor naar ‘Mijn bibliotheek’ en logt in met uw klantnummer en PINcode.

Inloggen Mijn Bibliotheek

 


 

U kunt de leentermijn van geleende titels maximaal twee keer verlengen. Maar heeft iemand anders ze al gereserveerd, dan is verlengen niet mogelijk. Ook als uw lenerspas geblokkeerd is, kunt u niet verlengen. Verlengt u bijvoorbeeld een dvd, of ander materiaal waarvoor u leengeld hebt moeten betalen? Dan betaalt u dit bedrag nóg een keer voor de nieuwe periode.

Reserveren
Via de website of via de publieksterminals in de bibliotheek kunt u zelf materiaal reserveren. Het maakt daarvoor niet uit of de titel op dat moment uitgeleend is of niet. U logt in in Mijn Bibliotheek. Zoek met de zoekfunctie (catalogus) naar de titel die u wilt reserveren, klik daarna op de knop ‘reserveren’ en volg de aanwijzingen op het scherm. U kunt daarbij de bibliotheek kiezen waar u het materiaal wilt ophalen. U krijgt per mail bericht wanneer de gereserveerde titel voor u klaar ligt. U dient de gereserveerde titel binnen 10 dagen op te halen.

Reserveringskosten
Wilt u een titel reserveren, dan betaalt u reserveringskosten. Dit bedrag wordt geboekt op uw rekening in het bibliotheeksysteem, en u betaalt het via de betaalautomaten in de bibliotheek. 

Let op
U kunt een gemaakte reservering annuleren. Het is daarbij niet mogelijk om het reserveringsgeld terug te krijgen.

Hulp bij verlengen of reserveren
Lukt verlengen of reserveren niet? Vraag dan hulp aan de medewerkers bij de balie van de klantenservice. Zij helpen u graag verder!

Filter op

Filteropties
Reserveren (2)

 

Klantenservice

 

Internet

Bibliotheek Den Haag