Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Stages en vrijwilligers

Bibliotheek Den Haag is een onderdeel van de Gemeente Den Haag en valt onder de Dienst Publiekszaken.

Stageplaatsen
Ben je op zoek naar een interessante, inspirerende stageplaats? Dan is Bibliotheek Den Haag vast iets voor jou! Bibliotheek Den Haag is door de SBB erkend als leerwerkbedrijf.

Regelmatig zijn stageplaatsen beschikbaar, zowel in de Centrale Bibliotheek als in de wijkbibliotheken.

  • Wij vragen studenten op HBO niveau als stagiair(e) programma ontwikkeling voor het primair onderwijs en voor het voortgezet onderwijs.
  • Bij afdeling Marketing & Evenementen kunnen HBO studenten meewerken aan de organisatie van evenementen.
  • Je kunt ook ervaring opdoen op MBO niveau als Administratief medewerker in wijkbibliotheken en in de Centrale Bibliotheek.
  • Leerlingen van het Voorgezet Onderwijs kunnen een maatschappelijke lopen.
  • Ook hebben wij graag stagiairs die een HBO opleiding volgen. Belangrijk hierbij is dat de stagiair voldoende algemene ontwikkeling heeft om informatie te kunnen geven of weet hoe deze informatie te achterhalen is.

Voor vragen en stageverzoeken, neem contact op met de coördinator stages van de bibliotheek:

mevr. Carla Stoops (coördinator stagiaires en vrijwilligers)
E-mail: carla.stoops@denhaag.nl
Tel: 070-3539824 of 06-52672249

Vrijwilligers
Bibliotheek Den Haag maakt gebruik van de inzet van vrijwilligers voor specifieke taken. Bibliotheek Den Haag is in 2014 door de NOV, Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk, erkend met de onderscheiding: Vrijwillige inzet goed geregeld. Regelmatig zijn wij op zoek naar vrijwilligers, vacatures worden geplaatst op de website: www.denhaagdoet.nl  

De specifieke taken:

Vrijwilliger bij de Buurtbibliotheken
In 2014 zijn zes buurtbibliotheken geopend, dit zijn kleinschalige voorzieningen voor minder mobiele ouderen en kinderen tot 12 jaar. Deze buurtbibliotheken worden gerund door vrijwilligers.

Vrijwilliger Taalhuis in de Centrale Bibliotheek
Taalhuis Den Haag is de fysieke locatie van de samenwerking tussen diverse taalpartners in de stad. In het Taalhuis kunnen laaggeletterden terecht voor advies over en hulp bij taalvragen. Vrijwilligers verwelkomen de klanten, helpen hen bij de vraagstelling en verwijzen door naar de taalaanbieders.

Vrijwilliger project Digi-Tales
Haagse Herinneringen, ontdek Den Haag met Digi-Tales.Haagse Herinneringen is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Den Haag, het Haags Historisch Museum en het Haags Gemeentearchief met subsidie van de Gemeente Den Haag, Dienst OCW. Inzet bij dit project is het cultureel erfgoed van Den Haag, de mondelinge geschiedenis van Hagenaars en het gebruik van nieuwe media. Hagenaars halen hun herinneringen op aan echt Haagse onderwerpen, zij maken daarvan korte verhalen en leggen ze vast in de vorm van een Digi-Tale. De vrijwilliger biedt extra ondersteuning bij de begeleiding van de deelnemers.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.denhaagdoet.nl.

Vacatures en stages

Gezocht: Stagiair Grafische Vormgeving

Bibliotheek Den Haag