Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

BoekStart

- Voelboekjes, plastic en stoffen boekjes: baby's zijn er gek op! Leesprogramma BoekStart maakt er volop gebruik van.

Baby's houden van boeken! Ze bekijken ze niet alleen, maar ze voelen ze en proberen ze uit. De vrolijke babyboekjes van de BoekStartcollectie in onze bibliotheken - voelboekjes, plastic boekjes, stoffen boekjes en kartonboekjes - zijn hier heel geschikt voor!

Wat is BoekStart?
BoekStart is een leesprogramma voor (ouders van) baby’s en dreumesen. De gedachte erachter: samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De bibliotheek speelt hierbij een centrale rol.

BoekStartkoffertje en gratis lid
Als uw kindje ongeveer drie maanden is, krijgt u van uw gemeente een waardebon voor het gratis ‘BoekStartkoffertje’. U kunt ook zelf de waardebon downloaden om het koffertje op te halen. U kunt dan direct uw kindje gratis lid maken van de bibliotheek. Neem dan wel een geldig legitimatiebewijs mee.

Wat zit er in het koffertje?
In het BoekStartkoffertje zitten twee boekjes. Bij ieder boekje zijn handige en leuke voorleestips verzameld Bekijk het filmpje hieronder om te zien wat er allemaal in uw koffertje te vinden is.


Boekstarthoek
In onze bibliotheken hebben we een speciale BoekStarthoek ingericht. Met onder andere stoffen boekjes, knisperboekjes en hard kartonnen boekjes, voor baby’s vanaf 3 maanden. De babyboekjes zitten in plastic enveloppen. Zij worden gewassen na elke uitlening. Voor meer info over baby-boeken en voorleestips kijkt u op de website van Boekstart.

Babycafé
Verschillende bibliotheken houden ‘babycafés’, voor ouders en baby’s. Daar gaat het om voorlezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes, soms rond een thema. En natuurlijk ervaringen uitwisselen.

Meer over BoekStart
Voor BoekStart werken Bibliotheek Den Haag, gemeente Den Haag en consultatiebureau samen. BoekStart is ontwikkeld door de Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Bibliotheek Den Haag