Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Wegwijs

- Keuze genoeg: boekjes voor baby's, peuters en kleuters. Maar hoe vindt u wat bij de ontwikkeling van uw kindje past?

Voorleespret in de bibliotheek
In de diverse wijkfilialen van Bibliotheek Den Haag wordt er geregeld voorgelezen, geknutseld en theater gemaakt. Gezelligheid voor groot en klein! Kijk in de bibliotheek agenda voor actuele jeugd activiteiten.

Zelf voorlezen

Samen een boekje kiezen en lezen, gezellig! Maar welke boeken passen bij de leeftijd en ontwikkeling van uw kindje? Er is zoveel om te kiezen! En hoe zijn de boeken ingedeeld? Veel vragen, we helpen u graag op weg. En als u er daarna toch niet uitkomt, vraag het gerust, dan helpen wij u verder!

Voor baby's

De Boekjes met het BoekStart-logo zijn geschikt voor de allerkleinsten, tot ongeveer twee jaar. Deze zijn gemaakt van stevig karton, zodat ze tegen een stootje kunnen. Er is weinig tekst; de foto’s en tekeningen dagen uw kleintje uit tot interactie. 


Voor peuters
Een boek uitkiezen is voor een peuter niet moeilijk; zij kunnen dit al heel goed zélf doen! Peuterboeken hebben meestal AP op de rugzijde staan, ze zijn er in vele soorten en maten. Het onderwerp ligt altijd dicht bij de beleefwereld van peuters. Zij kunnen al luisteren naar een kort verhaal. Keer op keer ... Peuters hebben hun eigen willetje en houden van herhaling.

Voor kleuters

Kleuters vanaf een jaar of vier houden van avonturen. Een boek met een duidelijke boodschap en oplossing vergroot hun eigen wereldje. Deze boeken herkent u aan de letters AK op het rug etiket. Er zijn ook zoekboeken en boeken zonder tekst. Samen lekker fantaseren en verhaaltjes bedenken. Kleuters zijn er dol op!


Voor studiebollen
Kleine kinderen zijn vaak geïnteresseerd in een specifiek onderwerp. Ook voor hen hebben we leesvoer: de informatieboekjes voor de jongste studiebollen! Deze ‘studieboeken’ staan meestal op nummer of op onderwerp in de kasten, met AJ op de rug.

Inspiratie opdoen?
Wilt u alvast wat ideeën? Op de volgende website van BoekStart zijn heel veel passende boeken te vinden. Hebt u leuke boeken gevonden, kijk dan of u ze kunt lenen bij uw bibliotheek.

 

Bibliotheek Den Haag