Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Leren

Iedereen die zijn kennis wil bijspijkeren kan in Bibliotheek Den Haag terecht. Om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond internet, of om meer te weten te komen over (digitale) media. En ook voor mensen die het Nederlands beter onder de knie willen krijgen, zijn er allerlei hulpmiddelen.

Cursussen en spreekuren

De computer gebruiken, of een tablet (zoals bijvoorbeeld de iPad), is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. De bibliotheek biedt een aantal basiscursussen aan om de apparatuur en de mogelijkheden daarvan te leren kennen. Ook zijn er cursussen voor mensen die de basisvaardigheden onder de knie hebben en iets meer de diepte in willen gaan. Met een gerichte vraag of voor advies, kunt u terecht in onze spreekuren. Ook kunt u in de bibliotheek zelfstandig oefenen met diverse online oefenprogramma’s.

Taal en lezen: voor iedereen
Ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn zeer welkom in Bibliotheek den Haag. Want daar zijn we voor: om mensen te helpen de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen zodat ze er plezier in krijgen om te lezen, en te schrijven. Bij alle bibliotheekvestigingen zijn boeken en audiovisuele materialen te leen om Nederlands te leren of om de taalvaardigheid bij te spijkeren. En voor cursisten van volwasseneneducatie-instellingen organiseren we aparte bijeenkomsten.

Nederlands leren via de website
Wilt u liever via de computer uw Nederlands verbeteren? Dan kunt u via de I-bibliotheek gebruik maken van verschillende websites en programma’s. Sommige daarvan biedt de bibliotheek gratis aan en zijn in verschillende bibliotheken te volgen via een computer van de bibliotheek.

En bent u zover dat u een boek wilt gaan lezen, dan zoekt u in de collectie romans met een ‘makkelijk lezen’-sticker. Die zijn speciaal geschreven voor mensen die nog niet zo goed zijn in lezen.

Onderwijs
De bibliotheek onderhoudt intensief contact met het onderwijs. Om leerlingen van primair- en voortgezet onderwijs wegwijs te maken in de bibliotheek en hen te coachen in het zoeken en vinden van informatie, krijgen zij gedurende hun schoolloopbaan lessen en begeleiding aangeboden. In een aantal bibliotheken kunnen kinderen huiswerkbegeleiding krijgen en kunnen ze gebruik maken van een computer.

Leerlingen met een achterstand hebben onze speciale aandacht! In het kader van het Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid (GOA) bieden we scholen voor primair en voortgezet onderwijs projecten aan op het gebied van taalontwikkeling. Bij alle activiteiten staat het belang van voorlezen en taalbevordering voorop.

Bibliotheek Den Haag