Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Nederlands leren

Om mee te draaien in de Nederlandse samenleving is het belangrijk de Nederlandse taal goed te kunnen spreken, lezen en schrijven. In Den Haag heeft ongeveer tien procent van de mensen hier moeite mee. Bibliotheek Den Haag heeft speciaal voor hen de collectie ‘Nederlands leren’. Die bestaat uit taalcursussen, boeken en audiovisuele materialen om aan de slag te gaan met de Nederlandse taal.

Taalcursussen
De taalcursussen zijn er op alle niveaus: van beginners tot gevorderden en voor laag- en hoogopgeleiden. De collectie bevat alle bekende methodes, zoals IJsbreker, Code Nederlands, Delftse Methode en Nieuwe Buren. Vanuit iedere moedertaal is wel een geschikte taalcursus te vinden. Zo zijn er taalcursussen voor mensen die Arabisch, Chinees en Engels spreken.

Leesboeken
De bibliotheek heeft verder leesboeken speciaal voor volwassenen die net beginnen met lezen. Met een aansprekend verhaal voor volwassenen, maar technisch minder moeilijk. Ideaal om Nederlands lezen te oefenen.

Via de computer
Wilt u liever via de computer uw Nederlands verbeteren? Maak dan gebruik van http://oefenen.nl.

Dat kan op een computer van de bibliotheek. U kunt hiervoor terecht in de Centrale Bibliotheek en in alle wijkbibliotheken. Andere websites om via het internet uw Nederlands te verbeteren zijn: 


Waar vindt u de collectie Nederlands leren?
Boeken en audiovisuele materialen om Nederlands te leren zijn in alle bibliotheekvestigingen te leen. U vindt ze bij de collectie Nederlands leren.
Het meest uitgebreide aanbod is te vinden op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek. U vindt hier ook het Taalhuis.

Meer informatie
Ook de overheid besteedt veel aandacht aan het leren van de Nederlandse taal.  Kijk eens op de website www.taalzoeker.nl. Daarin staat welke instellingen in en rond Den Haag taalcursussen geven. 

Bibliotheek Den Haag