Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Volwasseneneducatie

De volwasseneneducatie georganiseerd door de Bibliotheek Den Haag heeft tot doel actief ondersteuning te bieden aan het reguliere onderwijs en het ‘informele leren’. De bibliotheek is geen onderwijsinstelling maar kan bestaand onderwijs wel verrijken en aanvullen en faciliteiten bieden die de klant helpen bij het zelfstandig aanleren van kennis en vaardigheden. Vraag bij de dichtstbijzijnde bibliotheek naar de mogelijkheden voor volwasseneneducatie. Overzicht adressen.

Lid worden
Bibliotheek Den Haag geeft cursisten van educatiecursussen bij erkende instellingen graag een steuntje in de rug. Zie volwasseneneducatiepas.

Collectie Nederlands leren
In de bibliotheek staan materialen om Nederlands te leren. Het kan zijn dat u uit een ander land komt en Nederlands wilt leren. Misschien woont u al uw hele leven in Nederland en wilt het Nederlands ophalen of opnieuw leren. Voor beide groepen zijn in de bibliotheek boeken, CD-roms, taalcursussen, kranten, computers en andere materialen die daarvoor gebruikt kunnen worden.

Groepsontvangsten
Onderwijsinstellingen die les geven aan volwassenen kunnen in de bibliotheek een rondleiding laten verzorgen voor hun leerlingen. In deze rondleiding wordt aandacht besteed aan de manier waarop de bibliotheek de cursist kan ondersteunen. Er zijn verschillende soorten rondleidingen die aangeboden worden.

Afhankelijk van het niveau van de groepen cursisten is een rondleiding éénmalig of maakt deel uit van een cyclus.

Interview "Moeders helpen met taal, opvoedings- en gezondheidszaken" en "Mijn taal moet beter"

 

                    

Bibliotheek Den Haag