Terugbrengen en te laat terugbrengen

U leent boeken, cd’s, cd-roms, dvd’s of games voor een bepaalde termijn. Als u ze mee naar huis neemt, krijgt u een bonnetje met de uiterlijke datum waarop u alles weer moet terugbrengen.

Wij vragen u de geleende materialen zoveel mogelijk terug te brengen in de bibliotheek waar u ze hebt geleend. Als u iets te laat terugbrengt of verlengt, moet u een boetebedrag betalen voor de extra tijd dat u het leent.

Boetebedrag
Per dag dat het materiaal te laat is, brengt de bibliotheek een extra bedrag in rekening. Uiteraard tellen de dagen dat de bibliotheek gesloten is, hierbij niet mee. Loopt het boetebedrag op tot meer dan € 2,50 of staat het bedrag meer dan 3 maanden open? Dan kunt u niet meer lenen of verlengen tot u het bedrag betaald hebt. Als de materialen na 10 weken nog niet hebt teruggebracht, verhoogt de bibliotheek het boetebedrag met € 1,00 administratiekosten.

Procedure
De bibliotheek stuurt u twee keer een herinnering als u uw materialen niet terugbrengt. Als ook de termijn verloopt die op de tweede herinnering staat aangegeven, start de bibliotheek met een incassoprocedure. De kosten hiervan zijn voor uw rekening.