Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Verlengen en reserveren

Wilt u boeken, dvd's, cd's of andere materialen die u geleend hebt, langer houden? Of wilt u een bepaalde titel reserveren? U kunt daarvoor naar uw bibliotheek gaan en het ter plekke doen. Maar als u lid bent van Bibliotheek Den Haag, kunt u dit zelf ook via de website regelen. U gaat daarvoor naar ‘Mijn bibliotheek’ en logt in met uw klantnummer en PINcode.


Inloggen Mijn Bibliotheek

Let op: gebruik deze optie niet op een openbare of gedeelde computer

 Verlengen
U kunt de leentermijn van geleende titels maximaal twee keer verlengen. Maar heeft iemand anders ze al gereserveerd, dan is verlengen niet mogelijk. Ook als uw lenerspas geblokkeerd is, kunt u niet verlengen. Verlengt u bijvoorbeeld een dvd, of ander materiaal waarvoor u leengeld hebt moeten betalen? Dan betaalt u dit bedrag nóg een keer voor de nieuwe periode.

Reserveren
Via de website of via de publieksterminals in de bibliotheek kunt u zelf materiaal reserveren. Het maakt daarvoor niet uit of de titel op dat moment uitgeleend is of niet. U logt in in Mijn Bibliotheek. Zoek met de zoekfunctie (catalogus) naar de titel die u wilt reserveren, klik daarna op de knop ‘reserveren’ en volg de aanwijzingen op het scherm. U kunt daarbij de bibliotheek kiezen waar u het materiaal wilt ophalen. U krijgt schriftelijk bericht wanneer de gereserveerde titel voor u klaar ligt. U dient de gereserveerde titel binnen 10 dagen op te halen.

Reserveringskosten
Wilt u een titel reserveren, dan betaalt u reserveringskosten. Dit bedrag wordt geboekt op uw rekening in het bibliotheeksysteem, en u betaalt het via de betaalautomaten in de bibliotheek. 

Let op
U kunt een gemaakte reservering annuleren. Het is daarbij niet mogelijk om het reserveringsgeld terug te krijgen.

Hulp bij verlengen of reserveren
Lukt verlengen of reserveren niet? Vraag dan hulp aan de medewerkers bij de balie van de klantenservice. Zij helpen u graag verder!


Bibliotheek Den Haag