Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Aanvragen online

Op zoek naar een speciaal boek, een specifieke cd of een bepaalde film die Bibliotheek Den Haag niet heeft? Vraag de titel dan online aan bij een andere bibliotheek via de landelijke leenservice. Dat kan gewoon vanuit huis of via de computers in de bibliotheek.

Het is vanaf 1 juni voorlopig niet meer mogelijk om zelf online materialen aan te vragen bij andere Openbare Bibliotheken. Om u toch van dienst te zijn kunt u terecht bij onze medewerkers in de bibliotheekvestigingen of mail naar de afdeling IBL: ibl@bibliotheekdenhaag.nl
Aanvragen voor wetenschappelijke boeken kunnen nog wel zelf online worden aangevraagd.


Hoeveel kost het?

Wij brengen €4,00 in rekening per aanvraag. Je betaalt bij ons aan de balie als je het boek af komt halen.


Wetenschappelijke boeken lenen
Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.
Meer informatie en aanvragen >


Zoeken

Begin uw zoektocht altijd in de bibliotheekcatalogus van Bibliotheek Den Haag zelf. Zo voorkomt u dat u een titel bij een andere bibliotheek aanvraagt die ook in de Haagse bibliotheken te vinden is. U betaalt dan onnodig meer geld dan dat een reservering kost binnen Bibliotheek Den Haag. Zoeken kan via de zoekfunctie op onze website.

Heeft Bibliotheek Den Haag de titel niet? Dan heeft u drie opties:

- Bibliotheek.nl  - Zoeken in de landelijke catalogus via Bibliotheek.nl

- Publiekwijzer - Zoeken kan ook via Publiekwijzer  

- WorldCat - Toegang tot de collecties en diensten van meer dan 10.000 bibliotheken over de hele wereld via WorldcatZoeken muziekcd's
Deze kunt u zoeken via de zoekfunctie op onze website. Cd’s in de collectie van de bibliotheek Den Haag zijn herkenbaar door het icoon:Heeft Bibliotheek Den Haag de cd niet? Dan is deze vaak beschikbaar vanuit Muziekweb en herkenbaar door het icoon:

 

Zoekgebied
Het systeem zoekt eerst bij de openbare bibliotheken in de provincie Zuid-Holland. Levert dat geen resultaat op? Dan zoekt het systeem verder in de collecties van Plusbibliotheken in het hele land. Plusbibliotheken zijn grote openbare bibliotheken met collecties voor openbare bibliotheken en wetenschappelijke collecties.

Kosten
Voor het online aanvragen van titels moet u een vergoeding betalen. U vindt de prijzen in het overzicht van leentermijnen en –tarieven . De bibliotheek schrijft het reserveringsgeld voor uw aanvraag op uw bibliotheekpas bij.

Hulp bij het zoeken
Lukt het aanvragen van een titel niet? Neem dan contact op met een bibliotheekmedewerker of stuur een e-mail naar ibl@bibliotheekdenhaag.nl, bellen kan ook naar 070 353 44 16.   Bibliotheek Den Haag