Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Aanvragen via een medewerker van de bibliotheek

Bibliotheek Den Haag is onderdeel van een groot landelijk netwerk van bibliotheken. Als lid van Bibliotheek Den Haag hebt u daar voordeel van, want daardoor hebt u toegang tot materialen die Bibliotheek Den Haag niet heeft. Tegen een kleine vergoeding gaan de medewerkers van de bibliotheek voor u op zoek in de collecties van de andere bibliotheken in het netwerk. Het lenen uit andere bibliotheken staat bekend als interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Netwerk.
De bibliotheken in het netwerk van Bibliotheek Den Haag zijn andere grote openbare bibliotheken, de Koninklijke Bibliotheek, universiteitsbibliotheken en bibliotheken van gespecialiseerde en wetenschappelijke instellingen.

Materialen
Vrijwel alle materialen zijn aan te vragen: boeken, rapporten, kopieën van tijdschriftartikelen, bladmuziek, muziek-cd’s en in beperkte mate ook materialen als documentaires en speelfilms, cd-roms en taalcursussen.

Afspraken en richtlijnen
Houdt u rekening met de volgende afspraken en richtlijnen als u uit een andere bibliotheek wilt lenen:

  • Materialen uit de collectie van Bibliotheek Den Haag die niet te leen zijn (zoals naslagwerken), kunt u niet ergens anders aanvragen.
  • U moet lid zijn van Bibliotheek Den Haag om een IBL-aanvraag te doen.
  • Materialen uit de collectie van Bibliotheek Den Haag die zijn uitgeleend, kunt u niet ergens anders aanvragen. Reserveer deze materialen via de catalogus op de website of bij de informatiebalies.
  • U hebt geen garantie dat uw aanvraag gehonoreerd wordt.
  • U haalt de materialen bij de uitleenbalies van Bibliotheek Den Haag op en kunt ze daar ook weer inleveren.

Kosten
Voor een IBL-aanvraag moet u een kleine vergoeding betalen. U vindt de prijzen in het overzicht van leentermijnen en –tarieven. U betaalt het bedrag nadat u de titel hebt ontvangen. U hoeft voor dit materiaal verder geen leenvergoeding te betalen. Kosten fotokopie tijdschrijften.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de afhandeling van uw aanvraag? Loop dan langs bij de informatiebalies van Bibliotheek Den Haag. Mail naar ibl@bibliotheekdenhaag.nl of bel met de afdeling IBL via 070 353 44 16.

 


 

Bibliotheek Den Haag