Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Gastlenen

Ik wil gastlenen bij Bibliotheek Den Haag.

Bent u lid van een andere bibliotheek en wilt u materialen lenen van Bibliotheek Den Haag? Dat is nu mogelijk. Bibliotheek Den Haag is dan uw gastbibliotheek. 
Met een geldig bibliotheekpas van u eigen bibliotheek kunt u bij Bibliotheek Den Haag alleen een Basispas krijgen met de geldende leenvoorwaarden van die pas.

Gastlenen aanvragen 
Neem bij uw eerste bezoek aan Bibliotheek Den Haag uw bibliotheekpas en persoonslegitimatie mee. De baliemedewerker controleert of uw pas geschikt is voor gastlenen en maakt een Basispas voor u aan. Met de Basispas kunt u vervolgens lenen in al onze 14 vestigingen. Geleende materiaal dient u in te leveren bij Bibliotheek Den Haag.

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt niet automatisch verlengd.

De inschrijving van een gastlener bij ons dient jaarlijks te worden gecheckt. Dus vanaf het moment dat een gastlener wordt ingeschreven is het abonnement bij Bibliotheek Den Haag 12 maanden geldig, mits de thuisbibliotheek deze niet blokkeert - daarna moet opnieuw worden gecheckt of u nog lid bent bij uw thuisbibliotheek. Dit kunt u laten doen bij de klantenservice van een van de bibliotheken in Den Haag.


Ik heb een abonnement bij Bibliotheek Den Haag en wil af en toe in een andere bibliotheek lenen.
Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of sport? Dat kan!
Met een geldig abonnement en uw bibliotheekpas van de Bibliotheek Den Haag leent u materialen bij alle openbare bibliotheken in Nederland.

Neem bij uw eerste bezoek aan een andere bibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs mee. Aan de informatiebalie controleert een bibliotheekmedewerker uw pas op geldigheid en registreert uw bibliotheekpas. Als alles in orde is, kunt u meteen materialen lenen op uw eigen bibliotheekpas*.

U kunt in heel Nederland lenen zolang u lid bent van de Bibliotheek Den Haag. Het abonnement wordt automatisch verlengd.

*In sommige bibliotheken ontvangt u een nieuwe bibliotheekpas voor het lenen in die bibliotheek, omdat zij werken met een ander systeem.
Vragen over gastlenen

 

 

Bibliotheek Den Haag