Mijn bibliotheek
Inloggen

Onthoud mijn klantnummer Let op: gebruik deze optie niet op een gedeelde of openbare computer.

PINcode vergeten?

Zoekfilters

Gastlenen

Wilt u af en toe in een andere bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of sport? Dan is er nu gastlenen: lenen in een andere gemeente, gewoon op uw eigen abonnement. Met een jeugdpas, basispas, sterpas en vriendenpas kunt u gebruik maken van gastlenen.

Gastlenen aanvragen
Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert uw pas en identiteit, en maakt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor u aan. Hiermee kunt u meteen materialen lenen in de gastbibliotheek.

Bij uw volgend bezoek aan de gastbibliotheek hebt u alleen nog uw bibliotheekpas van de gastbibliotheek nodig. De geleende materialen moeten worden ingeleverd in de bibliotheek waar u de materialen hebt geleend.

U kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen.

En wilt u bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan!

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang u lid bent van Bibliotheek Den Haag en een abonnement hebt waarmee gastlenen mogelijk is.

U kunt gastlenen zelf opzeggen. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.

Vragen over gastlenen

 

 

Bibliotheek Den Haag