Literair atelier à gogo

Woensdag 24 juli 2024, van 12:30 tot 14:30 | Bibliotheek Benoordenhout

Kosten: Gratis

Ga onder leiding van een professionele acteur aan de slag met taal en literatuur. Verhalen lezen, vertellen, schrijven, poëzie, het komt allemaal aan bod! Een programma voor actieve senioren.

Bent u dol op het luisteren naar verhalen of gedichten? Wilt u met anderen de geheimen van uw boekenkast delen? Wilt u met elkaar nieuwe verhalen verzinnen of vergeten woorden vinden? Dan is Literair Atelier à GoGo vast iets voor u!

Literair Atelier à GoGo is een nieuw programma van BedtimeStories voor actieve senioren in Den Haag. Onder leiding van een professionele acteur gaat u met andere deelnemers aan de slag met taal en literatuur. Er zijn 5 bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst werken we met elkaar aan verschillende opdrachten. De opdrachten bestaan uit verschillende schrijfopdrachten, poëzie en liedteksten en het reflecteren hierop. De acteur nodigt u uit om uw eigen literatuur, cultuur of achtergrond in te brengen en reikt uitdagende opdrachten aan, waarmee u aan de slag gaat en zich creatief kunt ontwikkelen. Zoals het maken van poëzie, met rijm of zonder rijm, het schrijven van een column of een kort verhaal. Er worden verhalen gedeeld en voorgelezen en u haalt het mooiste bij u zelf naar boven. Wist u dat u zomaar een gedicht kan schrijven, een column maken of een interview schrijven? 

Elke bijeenkomst bestaat uit:
• Het voorlezen van teksten door zowel acteur als deelnemer
• Het delen van verhalen, betekenis geven en reflecteren. Dit kan zowel betrekking hebben op het verleden, het heden als de toekomst
• Een opdracht waar u individueel op locatie aan werkt en thuis aan werkt
• Het in de groep delen van de gemaakte opdrachten
• Een muzikaal literair gedeelte


Wanneer? 
Op woensdagmiddag: 26 juni, 3 juli, 10 juli, 17 juli en 24 juli, om 12.30-14.30. 

Waar?
Bibliotheek Benoordenhout, Wassenaarseweg 220

Voor wie?
Actieve senioren

Deze activiteit is gratis en aanmelden is nodig. Het project bestaat uit 5 bijeenkomsten. U meldt zich via onderstaande knop aan voor het hele project (5 bijeenkomsten). 

Aanmelden