Lezing Manhattan Masters

17 oktober 2022, van 10:30 tot 11:30 | Bomenbuurt

Kosten: Gratis

Ter gelegenheid van het Jubileumjaar van het Mauritshuis een lezing over een bijzondere collectie uit Amerika.

Het Jubileumjaar van het Mauritshuis sluit af met een zeer bijzondere tentoonstelling: tien schilderijen uit de The Frick Collection in New York. Voor de eerste keer in zijn bestaan kan het Amerikaanse museum deze werken -bij zeer hoge uitzondering- uitlenen. De selectie schilderijen (behalve één) hebben Europa meer dan 100 jaar geleden verlaten, zijn sindsdien Amerika nooit meer uit geweest en zullen dus voor één keer in Europa te zien zijn. Eén van de grootste topstukken die te zien zijn is het alom bejubelde zelfportret van Rembrandt uit 1658. De schilder heeft zichzelf in zijn leven vele malen vereeuwigd maar dit zelfportret wordt door kenners als een van de allerbeste beoordeeld. De grondlegger van The Frick Collection was industrieel Henry Clay Frick (1849-1919). Hij bouwde ook het huis dat tegenwoordig het museum is. 

Marie-Claire Valck Lucassen van het Mauritshuis vertelt u in deze lezing over de tentoonstelling en deze Amerikaanse collectie. 

Reserveren
Wilt u deze lezing bijwonen reserveren kan in bibliotheek Bomenbuurt of per telefoon 070 353 69 70 of per e-mail bomenbuurt@bibliotheekdenhaag.nl.

Afb. Rembrandt van Rijn, zelfportret 1658, The Frick Collection