Zijn jullie Kerels of Lafaards? door Herman Keppy

21 april 2022, van 19:30 tot 21:00 | Bomenbuurt

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zijn jullie Kerels of Lafaards? De Indische en Indonesische strijd tegen de nazi's 1940-'45 vertelt de geschiedenis van de Duitse bezetting opnieuw, maar nu ingekleurd, ook letterlijk, door mensen uit Nederlands-Indië.

Al voor de oorlog bestaat er een Indische gemeenschap in Nederland. Honderden van hen hebben zich tegen de Duitsers verzet. Herman Keppy heeft ze gevonden op alle gemeenplaatsen: onderduik, illegale pers, persoonsbewijzen vervalsen, Engelandvaart, Market Garden, concentratiekampen, studentenverzet, RAF, Koninklijke Marine, Englandspiel enzovoorts. 

Deze publicatie poogt voor de eerste keer een overzicht te geven van hun strijd, Indonesiërs, Indo's en totoks. Het is voor velen, inclusief de Indische gemeenschap, een tot nog toe onzichtbaar verhaal. Op donderdag 21 april geeft Herman Keppy een lezing over zijn boek Zijn jullie Kerels of Lafaards? in bibliotheek Bomenbuurt.

Over de schrijver
Herman Keppy is journalist en schrijver. Over een periode van zo'n twaalf jaar heeft hij onderzoek gedaan naar de strijd tegen de nazi's vanuit de Indische en Indonesische gemeenschap in Nederland. Dat resulteerde in lezingen, publicaties en tentoonstellingen. Van zijn hand verschenen eerder de roman Tussen Ambon en Amsterdam en de verhalenbundel Pendek

'Herman Keppy is een tegellichter van formaat. Hij delft geschiedenissen op die ons telkens anders naar de koloniale tijd in Nederlands Indië doen kijken. Kijk niet weg. Lees die man.'
Adriaan van Dis, schrijver

 

Reserveren: noodzakelijk
Tel: 070 353 69 70
 E-mail: bomenbuurt@bibliotheekdenhaag.nl