(VOLGEBOEKT) Excursie naar het carillon

Woensdag 11 oktober 2023, van 11:10 tot 13:00 | Grote Kerk: Rond de Grote Kerk 12

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hoog in de Haagse Toren nemen we een kijkje bij het carillon van de Grote Kerk. Hier word je rondgeleid door de stadsbeiaardier en kom je van alles te weten over zijn instrument en zijn beroep.

Je zit weleens op een terrasje in de Haagse binnenstad en hoort ineens een bekende melodie.. Dat overkomt veel mensen, want onze stadsbeiaardier speelt een heel divers repertoire, voor ieder wat wils. En vaak speelt hij letterlijk in op de actualiteit.Maar.. weet je hoe het carillon er uit ziet van dichtbij en hoe het bespeeld wordt? In welke stemming klinken de 51 klokken? Bestaat er een opleiding voor? Misschien heb je zelf nog meer vragen? Loop dan mee naar boven want dan kom je het allemaal te weten!  

Programma
11.10 verzamelen onderaan de kerk (tegenover Nutshuis)
11.15 naar boven o.l.v. de stadsbeiaardier
12.00-13.00 live-optreden door de beiaardier

RESERVEER

Stadsbeiaardier Gijsbert Kok is een allround musicus: hij studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam. Sinds 2012 is hij de stadsbeiaardier van Den Haag. In Den Haag bespeelt hij 3 keer per week het carillon van de Haagse Toren, en 2 keer per week bespeelt hij het carillon van de Oude Kerk op Scheveningen.