Zomerbieb MuziekLab - Kinderworkshops

Woensdag 31 juli 2024, van 14:00 tot 15:00 | Centrale Bibliotheek, 3e verdieping, Lab B

Kosten: Gratis

Het is weer zomer! Bibliotheek Den Haag biedt in juli en augustus een reeks gevarieerde jeugdactiviteiten aan. Doe mee met deze workshop voor beginners en leer de basisakkoorden, noten & klanken van de verschillende instrumenten.

Snaarinstrumenten & drumstellen
In deze workshops behandelen we drie verschillende instrumenten; de ukelele, cajon & djembé. De ukelele kun je zien als een kleine gitaar met 4 snaren in plaats van 6 snaren. De cajon is een handtrommel van hout en wordt gebruikt als begeleiding bij verschillende Zuid-Amerikaanse dansstijlen. De djembé daarintegen is een trommel die vroeger in Afrika werd gebruikt om tussen verschillende dorpen te communiceren.

Maak kennis met muziek 
Is de ukelele, cajon en djembé een instrument waar je meer van wil weten of meer mee wil doen? Dan is deze workshop een geweldige kans om kennis te maken met deze instrumenten. Tijdens de workshop leer je de basisakkoorden en noten en ga je aan de slag met verschillende ritmes. Ook krijg je tips en tricks mee van de docent zodat je ook thuis verder kunt oefenen. Voor deze workshop hoef je niet uw eigen instrument mee te nemen, Deze worden door ons verzorgd.  

Het MuziekLab vind op de volgende dagen plaats (elke dag behandelen we een andere instrument!):
Woensdag 3 juli: 14:00 - 15:00 - Ukelele
Woensdag 17 juli: 14:00 - 15:00 - Cajon
Woensdag 31 juli: 14:00 - 15:00 - Djembé

Aanmelden
Het MuziekLab is voor kinderen van 6 t/m 15 jaar tijdens de Zomerbieb. Kom je ook? Vergeet je dan niet om je met onderstaande knop aan te melden!

Aanmelden

Deze workshop wordt aangeboden door KOO (Kunst Onderwijs Organisatie) in het kader van de KOO-zomerschool. De hele zomervakantie zijn er in verschillende bibliotheken kunstworkshops. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en Fonds 1818.