'Paramariboi' - interview, boekpresentatie en Surinaamse muziek

8 januari 2023, van 14:00 tot 15:30 | Centrale Bibliotheek, 5e verdieping

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Politica Kathleen Ferrier gaat in gesprek met auteur Robby Choenni, over zijn jeugd in Paramaribo, en over opgroeien tussen geloof en bijgeloof. Ook zingt en speelt hij aanstekelijke Kaseko muziek met zijn band.

Politica Kathleen Ferrier spreekt met schrijver, muzikant en zanger Robby Choenni. Zij halen levendige herinneringen op over Paramaribo, waar zij beiden opgroeiden, en praten over zijn passie voor diverse culturen, religie en muziek. Ook speelt en zingt hij vandaag met zijn band heerlijke Kaseko.

Boeken
Kort na elkaar verschenen twee titels van Choenni's hand. 'Paramariboi' vertelt over zijn jeugdige belevenissen en ervaringen, en over de liefdevolle en tevens strenge opvoeding die hij genoten heeft. In zijn tweede boek 'Opgroeien tussen Geloof en Bijgeloof' onderzoekt hij met een open blik hoe hij door zijn culturele achtergrond (tot op de dag van vandaag) omgaat met geloof, ceremonies, tradities, gewoontes en gebruiken. Misschien zijn zijn verhalen wel herkenbaar?

Livemuziek
De veelzijdig Choenni heeft ook zijn vaste band meegenomen, de Paramariboys. Zij spelen o.a. Kaseko en bigi-poku een Afro-Surinaamse muziekstijl.

Reserveer je ticket:

Tickets