SamenSpraak Taalcafé in Centrale Bibliotheek

14 september 2022, van 17:30 tot 19:30 | Centrale Bibliotheek | 5e verdieping

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Om Nederlanders in contact te brengen met anderstaligen zodat ze, een-op-een, een uur Nederlands spreken met elkaar

Op woensdag 14 september is het succesvolle SamenSpraak Taalcafé weer geopend in de Centrale Bibliotheek aan het Spui van 17.30 tot 19.30 uur.
Iedereen is welkom, vooral anderstaligen en Nederlanders die het leuk vinden een praatje met hen aan te knopen om hen zo de gelegenheid te geven onze taal te spreken.

Lange tijd moest het SamenSpraak Café zijn deuren sluiten, niet alleen vanwege corona maar ook door de verbouwing van de Centrale Bibliotheek. Nu opent het weer zijn deuren op de nieuw ingerichte vijfde verdieping, naast de muziekafdeling en het debatcentrum.

Om aan te sluiten bij de nationale Week van lezen en schrijven waarin aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid, is eenmalig gekozen voor de tweede woensdag van september. Hierna zal het Café iedere eerste woensdag van de maand open zijn van 17.30 tot 19.30 uur.

Het SamenSpraak Taalcafé is een activiteit van SamenSpraak en van de Centrale Bibliotheek. SamenSpraak, onderdeel van Gilde Den Haag, heeft tot doel Nederlanders in contact te brengen met anderstaligen zodat ze wekelijks, een-op-een, een uur Nederlands spreken met elkaar. Daartoe hebben anderstaligen vaak weinig gelegenheid omdat ze simpelweg nog niemand kennen in onze stad.

Zie voor meer informatie: www.gildedenhaag.nl