Sustainability talk

30 maart 2023, van 12:30 tot 13:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B, verdieping 5

Kosten: geen

Lezing, met muziek, over duurzaamheid, in samenwerking met het Residentie Orkest | Symphony 2030.

Make music, not trash.  Het Residentie Orkest vraagt met het concert  Mens en Natuur aandacht voor de impact van onze huidige manier van leven op onze omgeving. Tijdens Beethovens Zesde symfonie worden de  ‘Pastoral Symphony in Images’ van Tobias Melle vertoond. Hij slaat een brug tussen Beethovens romantische benadering van de natuur en de huidige onderwerpen van milieubescherming en klimaatcrisis. Hij neemt je aan de hand van fragmenten mee in zijn werk. 
Ook te gast zijn Vivi Vassileva, een van de beste percussionisten van dit moment en componist Gregor Mayrhofer. Vivi soleert in de Nederlandse première van Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Een experimenteel stuk waarin ze speelt op gerecyclede materialen en gebruiksvoorwerpen en waarmee het concept ‘afval’ ter discussie wordt gesteld.  Ze vertellen over het stuk en geven uiteraard een demonstratie.   

Sprekers: Filmmaker Tobias Melle, percussioniste Vivi Vasileva en componist Gregor Mayrhofer - host Sven Arne Tepl, directeur Residentie Orkest. 

LET OP: er wordt in het Engels gesproken.

Reserveren