De stilte doorbreken: Pijn omzetten in kracht

20 januari 2023 t/m 20 maart 2023 | Expositieruimte, vierde verdieping Centrale Bibliotheek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Indrukwekkende fototentoonstelling over menselijke veerkracht

In toenemende mate wordt erkend dat conflictgerelateerd seksueel geweld niet willekeurig of opportunistisch is. Het is een strategie die overal ter wereld door gewapende groeperingen in conflicten wordt ingezet om verschillende redenen. In veel samenlevingen worden verkrachte vrouwen en meisjes vermeden en verstoten vanwege de schaamte die wordt geassocieerd met seksueel geweld.

In deze fototentoonstelling brengen de Mukwege Foundation en Rachel Corner de diversiteit, uitdagingen en veerkracht van slachtoffers en overlevers van conflict-gerelateerd seksueel geweld in beeld. Samen staan zij verenigd voor u - het doorbreken van de stilte en stigma's over het geweld waaronder zij hebben geleden en hun gevecht om hun leven weer op tebouwen.

Kom langs en leer meer over hun pijn omzetten in kracht, en download gratis een softcopy van het Breaking the Silence boek. In de tentoonstelling vind u de QR-code hiervoor.

De Mukwege Foundation steunt de eisen van overlevenden voor een wereld waarin seksueelgeweld als oorlogswapen niet langer wordt getolereerd en gevolgen heeft voor individuele daders en staten.

De expositie is voorzien van tweetalige toelichting