De Feministische Bieb: Ziek zijn

22 oktober 2023, van 14:30 tot 16:00 | Podium B (5de verdieping)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Feministische Bieb staat in oktober in het teken van ziek zijn.

Op zondag 22 oktober vindt de nieuwste editie van de Feministische Bieb plaats. Deze editie staat in het teken van ziek zijn, passend bij gebeurtenissen zoals de Week van de Toegankelijkheid, Wereld Dyslexiedag, Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en ADHD Awareness Maand in oktober. Maak kennis met onze drie inspirerende gasten:

Pelumi Adejumo is een geloofsverlater, schrijver, lucide dromer en zangeres. Ze schrijft over/met de verwikkeling van migratie en rouw, gospelmuziek en vervreemding. Haar meest recente publicatie is een briefwisseling als reactie op Theorie van de Zieke Vrouw, vertaald en uitgegeven door Chaos x Das Mag.

Zişan Mermi's theatervoorstelling over haar auto-immuunaandoening systemische sclerose (sclerodermie) genaamd 'Immuun' ging eerder dit jaar in première. Zişan neemt de kijker mee op haar reis langs ziekenhuizen en klinieken, van opname naar opname, met tussendoor lichtpuntjes die vaak gevolgd worden door wéér een harde klap.

Huishistoricus Rosanne Schot geeft een minilezing over de geschiedenis van hysterie en het effect van de patriarchale kijk op gezondheid. Onze vaste host is Sophia Blyden.

Reserveer eenvoudig en kosteloos je plekje door op de knop 'Aanmelden' hieronder te klikken.

aanmelden

De Feministische Bieb Boekenclub

Op woensdag 18 oktober komt de Feministische Bieb Boekenclub weer samen om 18.00 in Dok B (4de verdieping) in de Centrale Bibliotheek. Deze editie lezen we het essay Theorie van de Zieke Vrouw van de Koreaans-Amerikaanse Johanna Hedva. Hen opent met de provocerende vraag: 'Hoe gooi je een baksteen door het raam van een bank als je niet uit bed kan komen?' In het essay onderzoekt de kunstenaar en auteur hoe je je politiek zichtbaar kan maken als je chronisch ziek bent.
Lees hier meer over deze editie van de Feministische Bieb Boekenclub.