Expositie Inktspot

25 september 2020 t/m 15 november 2020 | 2e verdieping van de Centrale Bibliotheek

Kosten: Gratis

Inktspot: de beste spotprenten van het afgelopen jaar! De Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar 2019-2020 is dit jaar voor de 28ste keer uitgereikt op dinsdag 22 september 2020 in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De winnaar was Len Munnik met 'Alles wordt weer normaal' (4 juni 2020 verschenen in Trouw) Vanaf 25 september zijn de spotprenten, tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek, gratis te bekijken bij de expositie op de 2e verdieping.

Bekendmaking jury en uitreiking Inktspotprijs

Stichting Pers & Prent bestaat 40 jaar en viert dit met een bijzondere jubileumcatalogus, waarin alle prenten staan afgebeeld en aandacht is voor de rijke historie van deze prestigieuze prijs die voor de 28ste keer wordt toegekend. Dit jubileum markeert tevens het moment dat zowel het bestuur, als de jurering en de uitreiking, een vernieuwing ondergaan.

De jury van de Inktspotprijs 2020 bestaat dit jaar uit: Saskia de Bodt, bijzonder hoogleraar illustratie aan de UvA (voorzitter); Owen Schumacher, schrijver, acteur en fotograaf; Eveline van Rijswijk, programma- en theatermaker en politiek historicus; Marcel Verreck, cabaretier en columnist; en Sander Donkers, journalist en schrijver.