Familie-expeditie naar het Mauritshuis: Hallo Vermeer!

13 juli 2022, van 14:00 tot 16:45 | vertrek vanuit Centrale Bibliotheek

Kosten: gratis

Het is 200 jaar geleden dat het Mauritshuis - ooit gebouwd als woonhuis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen - een museum werd. Dit jubileum vieren we in de zomervakantie samen met jou. Familie-expedities vertrekken vanuit verschillende bibliotheken naar het Mauritshuis en daar duik je in de wereld van Johannes Vermeer. Je bent van harte welkom om mee te gaan op avontuur.

Johannes Vermeer

Ontdek in het Mauritshuis de wereld van de beroemde en mysterieuze schilder Johannes Vermeer. Welke verf gebruikte hij in zijn schilderijen? Hoe speelde hij met licht? En wie was toch dat meisje met de parel? Leuke activiteiten laten kinderen kennismaken met deze beroemde 17e-eeuwse kunstenaar. Kijkend en knutselend kom je van alles over hem te weten.   

Programma

De expeditie begint in de bibliotheek. Het Mauritshuis is dicht bij de Centrale Bibliotheek, dus we gaan wandelend naar het Mauritshuis. Dat duurt ongeveer 6 minuten. In het  Mauritshuis kun je het museumprogramma volgen. Na afloop lopen we terug naar de bibliotheek.

Reserveren

Er kunnen twintig personen kunnen mee met deze expeditie, dus reserveer op tijd een plekje. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Zorg wel voor minimaal één volwassene als begeleider per drie kinderen.