Inktspot 2022

28 september 2022 t/m 7 januari 2023 | Centrale Bibliotheek Den Haag, 4e etage, Expositieruimte

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afbeelding Kamagurka

De expositie laat de beste politieke tekeningen van het parlementaire jaar zien! Kom je kijken?

Ieder jaar wordt de Inktspotprijs toegekend aan de beste politieke tekening van het jaar. Stichting Pers en Prent, de organisator van de Inktspotprijs, ontving dit jaar 128 inzendingen van 43 tekenaars. Dinsdag 27 september 2022 is in Perscentrum Nieuwspoort is Jip van der Toorn als winnaar bekend gemaakt. De jury heeft unaniem voor de tekening Milieubewust van Jip gekozen, waarin menselijke hypocrisie in tijden van klimaatverandering centraal staat. 

De jury had eerder dit jaar vijf tekeningen genomineerd voor de Inktspotprijs:
Wetenschap is ook maar een mening van Jos Collignon, Milieubewust van Jip van den Toorn, Roe versus Wade van Tjeerd RoyaardsHet leesplankje van Baudet van Marco Jeurissen en Het boerenprotest van Pieter Geenen. Alle inzendingen zijn opgenomen in de fraai uitgevoerde catalogus Inktspot! Een speciale uitgave van Stichting Pers & Prent, te bestellen via persenprent.nl

De Inktspot 2022 expositie te zien op de verbouwde vierde etage van de Centrale Bibliotheek. Hier ziet u ingezonden prenten met kritische perspectieven op veel wat er in het afgelopen jaar het nieuws passeerde. 

In samenwerking met Stichting Pers en Prent.

winnende tekening Inktspot 2022 van Jip van der Toorn

                              'Milieubewust' de winnende tekening Inktspotprijs 2022 van Jip van der Toorn