Interview met Corien Bakker 25 jaar stadsarcheoloog

14 januari 2021, van 20:00 tot 21:00 | online

In oktober 1995 trad Corien Bakker in dienst als hoofd van de afdeling Archeologie. En 25 jaar later is ze dat nog steeds! Genoeg verhalen voor een interview met Johan Overdevest.

Romeinse mijlpalen en een metershoge Jacobakan

Over 25 jaar archeologie in Den Haag valt zoveel te vertellen! Dankzij Corien Bakker bleven de Romeinse mijlpalen van het Wateringse Veld na hun vondst in 1997 in Den Haag. Wie in de tramtunnel uitstapt bij halte Grote Markt komt archeologie tegen op het perron. Wie de rotonde bovenop de Hubertustunnel neemt, ziet een metershoge Jacobakan. U kunt de middeleeuwse Stenen Kamer bezoeken in park Madestein en in huisjespark Ockenburgh meer leren over een Romeins fort. Het zijn maar een paar voorbeelden uit haar lange carrière. In het interview met Johan Overdevest zal Corien Bakker vast nog meer vertellen over interessante ontdekkingen die helpen bij het ontcijferen van de lange geschiedenis van onze stad.

Live stream

Het interview zal via een live-stream uitgezonden worden en Corien Bakker zal ook vragen van kijkers beantwoorden.
Dit interview wordt live uitgezonden en is te volgen op onze website en onze social media kanalen.