Kinderboekenweekfeest! - Worden wat je wil

9 oktober 2021, van 11:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek (Studio B, Culturele Ruimte en Jeugdafdeling)

Kosten: gratis

Worden wat je wil! Het thema van de Kinderboekenweek 2021. Er is zoveel keuze: van astronaut tot loodgieter tot zebraverzorger. Het kan allemaal! Weet jij het al? Nee? Kom dan langs tijdens het Kinderboekenweekfeest!

Op deze dag kan je toffe workshops volgen, gegeven door schrijvers Tjerk Noordraven (van 13.00 -14.00) en Linda Dielemans (van 15.00-16.00). 

Tjerk Noordraven is die schrijver met een vleerhond op z’n schouder. Zijn hele huis staat vol met opgezette vleermuizen en vogelspinnen. Zijn populaire serie Monster Zoo gaat over een heel bijzonder beroep; monsterverzorger! Hoe wordt je zoiets? Zou je uberhaupt wel dat beroep willen hebben? Tjerk vertelt er je meer over!

Linda Dielemans werkt als archeoloog. Ze is altijd een echte boekenwurm geweest en schrijft al sinds de brugklas. Maar de mooiste verhalen vond ze in het verre verleden. Wat dachten de mensen toen, wat deden ze, wat voelden ze? Zo ontstonden haar jeugdboeken, spannende verhalen die zich lang geleden afspelen in een wereld die heel anders was dan die van nu...  Linda neemt je mee naar vroeger en vertelt je meer over haar beroepen!

Of wat dacht je van de adembenemende voorstelling "De Beroepstovenaar" (van 12.30 tot 13.30) door Aires Hovens? Spanning en magie komen hier samen! Aires heeft geen flauw idee wat hij later wil gaan worden. Opeens weet hij het… hij wil een tovenaar worden! Maar om tovenaar te worden moet je wel veel toverboeken lezen. Gelukkig krijgt hij hulp van een oude tovenaar. Opdracht na opdracht groeit Aires zijn zelfvertrouwen. Helpen jullie Aires om de meest lastige opdrachten van de tovenaar te vervullen? Zal het Aires lukken om zijn droom te verwezenlijken en een echte tovenaar te worden?  

 

Volg een muzikale workshop van Muziek en Beweging 4 Kids (van 15.00-16.00). Hier kan je dansen, zingen en muziek maken. Er zijn ook al kinderen, niet eens zoveel ouder dan jij, die al hard werken om het beroep te kunnen doen wat zij willen. Deze kinderen kunnen later studeren aan het Koninklijk Conservatorium en muzikant worden!  

Tijdens de beroepenmarkt op de jeugdafdeling kan je met mensen praten die vertellen over hun beroep. Altijd al meer willen weten over kunstenaar zijn? Of ben jij heel goed in debatteren en zie je wel een toekomst als advocaat voor je? Kom langs en stel al je vragen!

 


Aanmelden voor de verschillende workshops is niet verplicht, maar wel aan te raden. Stuur een mail naar lisa.mohring@denhaag.nl, kom langs de jeugdbalie of bel naar 070 -353 44 20. Voor de voorstelling is een corona toegangsbewijs nodig. Iedereen vanaf 13 jaar en ouder moet een geldig coronabewijs en identiteitsbewijs (14 jaar en ouder) laten zien bij aankomst. Dit geld niet voor de andere activiteiten. 

Bibliotheek Den Haag organiseert weer verschillende activiteiten in de bibliotheken. Uw veiligheid is belangrijk. We zorgen er dan ook voor dat u 1,5 meter afstand kunt houden, en treffen aanvullende hygiëne- en beschermingsmaatregelen. Het is verplicht om te reserveren, omdat een beperkt aantal mensen tegelijk in de bibliotheek kan zijn. Bij binnenkomst zullen wij informeren naar uw gezondheid. Bent u verkouden, heeft u keelpijn of koorts? Blijf thuis! In dat geval graag telefonisch afmelden. Zo blijft het beperkte aantal plaatsen gevuld.