Lezen met HNT - Coriolanus

27 maart 2023, van 17:30 tot 19:30 | Centrale Bibliotheek, Dok B 4de etage

Kosten: € 30,- | bibliotheekleden betalen € 15,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In twee avonden lees je de hele toneeltekst en hoor je alle achtergronden. Na het zien van de voorstelling komt de groep nog een keertje samen om na te praten. De toneeltekst komt echt tot leven.

Coriolanus

In Coriolanus beschrijft Shakespeare vlijmscherp hoe politiek werkt. Daarbij toont hij zowel het lelijke politieke gekonkel als de wispelturigheid van de burgers. Maar vooral laat Coriolanus zien wat er in een samenleving gebeurt als emotie en opportunisme het winnen van verstand en gemeenschappelijk belang. Regisseur Nina Spijkers: “Bij elke zin die ik las, dacht ik: dit is nú! Shakespeare schrijft over een door oorlog veroorzaakt graantekort en hoe boze burgers overheidsgebouwen bestormen omdat ze zich niet gehoord voelen.”

Theatertekst

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in concept of helemaal uitgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat is er herkenbaar aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in de voorstelling?

Data

Leesavond 1: Maandag 27 maart, 17:30 tot 19:30, Centrale Bibliotheek Den Haag
Leesavond 2: Maandag 3 april, 17:30 tot 19:30, Centrale Bibliotheek Den Haag
Bezoek voorstelling: vrijdag 7 april, 20:15, Koninklijke Schouwburg 
Napraten: Maandag 17 april, 17:30 tot 18:30, Centrale Bibliotheek Den Haag

Compleet Leespakket

Voor €30 (bibliotheekleden betalen € 15,-) doe je mee met Lezen met Coriolanus. Je krijgt de theatertekst en een uitgebreide reader met achtergronden. Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door de tekst en verzorgt na het zien van de voorstelling een avond om na te praten. Het kaartje voor de voorstelling is inbegrepen.

Tickets